طريقه عمل البتنجان المخلل بالطريقه المصريه

 البتنجان المخلل ملك لاي اكله واي سفره فقير غني بتاكل فول بتاكل لحمه البتنجان مبيقولش لا لاي اكله والستات المصريه محترفه في عمايلو باكتر من طريقه مسلوق، مقلي، مخلل في برطمان وطرق كتير جدا هنشرحها في السطور القادمه

*البتنجان المخلل المقلي

المكونات

كيلو بتنجان اسود عروس (طازه)
راس توم 
ملح 
كمون
لمون
خل
كسبره
جرز مبشور
طماطم 
فلفل رومي
فلفل حامي احمر 
بقدونس

الطريقه

*اولا
نغسل البتنجان ونقطع الراس ونشق بطبن البتنجان بسكينه رفيعه (لازم وضروري جدا عشان ميفرقعش منك في الزيت) 
نحمر البتنجان في زيت غزير سخن ونقلبو لحد ما يستوي 

تحضير التتبيله

نضرب التوم والفلفل والملح والكمون في الكبه (اوهون) 
نقطع الطماطم قطع متوسطه مش صغيره اوي عشان متتهريش ونضيف عصير الليمون والخل والجزر المبشور

الحشو

بعد ما يبرد البتنجان تماما نحشي بطنه بالتتبيله ويترص في طبق ويزين بالبقدونس 

ثانيا البتنجان الخلل المسلوق

المكونات 

كيلو بتنجان اسود عروس 
طماطم (اختياري هنا) 
ملح
كمون
ليمون
خل
ماء للغلي 

طريقه تخليل البتنجان المسلوق

نغسل البتنجان وننزع الجزء الأخضر منه ونحطه في مايه مغليه مع الملح والكمون بعد السلق يترك في مصفي حتي يبرد 
نشق بطن البتنجان نضرب المكونات في الكبه (اوهون) 
ونحشي البتنجان 

ملحوظه للبتنجان المسلوق

يحفظ ب الثلاجه لانه سريع الفساد خاصه في فصل الصيف

ثالثا البتنجان المخلل في برطمان

المكونات 

كيلو بتنجان اسود عروس 
ملح 
كمون 
لمون
خل 
كرفس
3 ورقات ورق لورا

طريقه النتنجان المخلل في برطمان

يسلق البتنجان نص سلقه في ماء مغلي به ملح كمون خل بعد كدي احتفظي بماء السلق.. 
تحضري الحشو في الكبه (او هون) 
شقي البتنجان بالطول وضعي الحشو. ملح، كمون، فلفل احمر حامي، كرفش، خل، ليمون، ورق اللورا
ثم في برطمان زجاج معقم رصي البتنجان بالطول وضعي عليه كميه مناسبه من ماء السلق

واحكمي العلق واحفظيه في الثلاجه 

ملحوظه 

البتنجان المخلل في برطمان هو أكثر نوع ممكن نحتفظ به فتره طويله عكس المسلوق... 






متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال