شوربه الجمبري
اليكي أسهل طريقه لعمل شوربه الجمبري المليئة بالفوائد
بنفس طريقه المطاعم ونفس الطعم الرائع
شوربه جمبري |
مكونات شوربه الجمبري
- نصف كيلو جمبري
- بصله متوسطه الحجم
- حبه طماطم
- 2جرز
- حبه فلفل رومي اخضر
- فصين ثوم
- معلقه زيت
- ملح
- كمون
- فلفل اسود
- كسبره جافه
طريقه عمل شوربه الجمبري
- قطعي الخضار البصل والفلفل الرومي الطماطم الي شرائح وقطعي الجزر مكعبات متوسطه الحجم
- في وعاء علي النار ضعي معلقه الزيت وشوحي بها الخضار جيدا ثم ضيفي اليه الثوم بعد فرمه
- ثم ضعي التوابل الملح، الكمون، الكسبره الجافه، فلفل اسود
- ثم ضعي علي المكونات نصف كوب ماء واتركي المكونات تغلي قليلا
- ثم ضيفي الجمبري الي المكونات وزيدي ماء حسب رغبتك واتركي الجمبري يغلي لمده 10 دقائق
- قدمي طبقي شوربه الجمبري علي سفرتك
طريقه عمل شوربه الجمبري بالكريمه
المكونات
- نصف كيلو جمبري
- زبده
- بصله متوسطه الحجم
- 3 فصوص ثوم
- كوب كريمه طهي
- 2 كوب شوربه مرقه
- ربع كوب جبنه كريمي
- جزره مفرومه
- حبه بطاطس مقطعه مكعبات
- ملح
- كسبره جافه
- كمون
- زعتر
- بقدونس للتزين
الطريقه
- ضعي مقدار الزبده في وعاء علي النار ثم ضيفي اليه الجمبري وشوحيه جيدا
- ثم ضعي البصل، الطماطم، البطاطس، الثوم، الجزر وشوحيهم مع الجمبري
- بعدها ضيفي الشوربه وكوب كريمه الطهي وربع كوب الجبن الكريمي
- قلبي المكونات ثم ضيفي اليهم البهارات الملح، الكمون، الكسبره، الزعتر
- وطي النار علي شوربه الجمبري بالكريمه لمده 10 دقائق ثم قدميها مزينه بالبقدونس
* يمكنك ايضا اضافه كوب مشروم مقطع شرائح الي شوربه الجمبري بالكريمه او بدون كريمه لإضافة قيمه غذائيه الي الشوربه
التسميات
شوربه