شوربه السي فود شوربه سهله وسريعه ومفيده للجسم جدا مثاليه بجوار اطباق السمك تعطي سفرتك مظهر انيق وطعم شهي ولذيذ
مكونات شوربه السي فود
- نصف كيلو جمبري متوسط الحجم مقشر
- نصف كيلو كاليماري(مقطع)
- نصف كيلو سمك فيلي
- بصله كبيره مفرومه
- فص ثوم مفروم
- معلقه كبيره زبده
- حبه طماطم مبشوره
- معلقه كبيره صلصه
- كوب مرق او ماء ساخن
- كوب كريمه طبخ (اختياري)
- عصير ليمونه
- ملح. كمون. فلفل اسود. بابريكا. كرفس مفروم للتزين
طريقه عمل شوربه السي فود
- في مقلاه( طاسه) سخني الزيت الزبده واضيفي البصل حتي يذبل ويصبح ذهبي اللون
- ضيفي الطماطم المبشوره وصلصه الطماطم
- ثم ضيفي المرق واتركي الخليط يغلي 5 دقائق
- ضعي الجمبري والكاليماري وسمك الفلي بالتدريج
- اتركي الكونات علي نار متوسطه لمده 10 دقائق
- ثم ضيفي الكريمه والتوابل وعصير الليمون
- اتركي الكونات تتجانس مع بعضها علي النار لمده 5 دقائق اخري
التقديم
يفضل تقديمها ساخنه مزينه بالكرفس مع عيش محمص ورز سمك (رز صياديه)
نصائح
تقدري تستخدمي اي نوع سمك او اسبدال اي من انواع السمك بالوصه بنوع اخر حسب المتاح معكي
يمكنك صنع الوصفه بدون الكريمه اذا كنتي تتبعي نظام غذائي (دايت) واستبدالها بمعلقه زيت زيتون
التسميات
شوربه