شوربه الفراخ
لا تحتاج طريقه عمل شوربه الفراخ الي كثير من العناء فهي ابسط ما يكون
اذا كنتي تحرصي علي عمل اروع شوربه فراخ مصريه تابعي معنا المقال التالي
شوربه فراخ |
*عليكي اولا تتبيل الفراخ بالتتبيله الاتيه قبل سلقها بساعتين علي الاقل
مكونات تتيبله الفراخ
- فرخه حجم متوسط
- بصله
- فلفل اسود
- ملح
طريقه تتبيل الفراخ
- اغسلي الفرخه جيدا وانقعيها بماء وعصير ليمون ثم اشطفيها وادعكيها بمعلقه دقيق ثم اشطفيها وضعيها بمصفه لتصفي كل الماء
- في الكبه اضربي البصله ناعم وضعي عليه الملح والفلفل الاسود
- ادعكي الفراخ بالبصل جيدا من الداخل وبين الجلد وغطيها واتركيها ساعتين علي الاقل بالثلاجه
مكونات شوربه الفراخ
- ماء
- ورق لورا
- حبهان
*اذا قمتي بخطوه تتبيل الفراخه لاتضعي ملح او فلفل اسود الي الشوربه
طريقه سلق الفراخ للحصول علي الشوربه
- ضعي وعاء به ماء علي النار وضعي به ورق اللورا الحبهان
- حتي يغلي الماء جيد
- اسقطي الفراخ في الماء بعد غليه واحرصي ان تكون بطن الفراخ لتحت
- لمده نصف ساعه ثم اقلبي الفراخ علي ظهرها
- حتي تكمل مده ساعه بالظبط
- اخرجي الفراخ من الشوربه وضعيها علي طبق حتي تبرد تماما
- يمكنك تحميرها في الزيت او دهنها صلصه وادخلها الفرن لمده 15 دقيقه
طريقه عمل شوربه الفراخ
والان بعد ان تعرفنا علي الطريقه الصحيحه لسلق الفراخ والتتبيله الخاصه
يمكنك عمل اكثر من نوع شوربه بشوربه الفراخ
شوربه لسان عصفور بالفراخ
الكونات
- نصف كيس لسان عصفور
- ملح
- فلفل اسود
- 3 اكواب من شوربه الفراخ
- زيت
الطريقه
- في حله سخني معلقه زيت وحمري بها لسان العصفور حتي يصبح لونه ذهبي غامق
- ضيفي مقدار الشوربه والملح والفلفل الاسود الي الشوربه
- انتظري حتي تغلي المكونات ثم انقلي الحله علي نار متوسطه لمده 10 دقائق
- قدمي بعدها لسان العصفور في اطباق مع ليمون
شوربه الخضار
المكونات
- ربع كيلو فاصوليا خضرا
- ربع كيلو كوسه
- ربع كيلو بسله
- ربع كيلو جزر
- ربع كيلو بطاطس
- بصله
- كرفس
- ملح
- فلفل اسود
- نصف معلقه صغيره بهارات
الطريقه
- قومي بتوضيف الخضار عن طريق غسله وتقشيره وتقطيع قطع متوسطه
- اسقتي كل الخضار بالشوبه ما عدا البطاطس اتركيها بعد ما الخضار يدخل علي سوي واقسقطيا حتي لا تفرز نشا بالخضار
- ضيفي الملح والفلفل الاسود الي الشوربه واتركيها لمده 20 دقيقه
- قدمي شوربه الخضار مع رز ابيض والفراخ المسلوقه
شوربه الفراخ بالمشروم والكريمه
المكونات
- مشروم
- زبده
- كوب كريمه طبخ
- 2 كوب شوربه فراخ
- ملح
- فلفل اسود
الطريقه
- اغسلي المشروم جيدا وقطعيه الي شرائح متوسطه
- شوحي المشروم بالزبده حتي يغمق لونه
- ضيفي الشوربه والكريمه الي المشروم مع الملح والفلفل
- اتركي المشروم يغلي مع الكريمه واشوربه لمده 10 دقائق
- قدمي شوربه المشروم مع شرائح الفراخ المسلوقه و ليمون
التسميات
شوربه