المقادير
3كوب دقيق لجميع الاستخدامات
كوب زبادي
رشه ملح
معلقه خميره كبيره
2 معلقه سكر
نصف كوب من السمن او الذبده او الزيت حسب الرغبه
2 معلقه لبن بودره
لبن للعجن او ماء
للوجه
بيضه
لبن
سمسم او حبه البركه
الطريقه
يوضع اللبن والسكر والخميره في كوب جابنا
يوضع الدقيق والزبادي ورشه الملح واليمن ولبن البودره ويقلب جميع المواد الجافه ثم نضع الخميره واللبن والسكر ويعجن جيدا لمده 10 دقائق ويترك في مكان دافئ ليخمر العجين
بعد حوالي نص ساعه يفرد العجين ويقطع دواير ويوضع الجبن بداخله ويغلق علي شكل نص بيضه
ويترك ليخمر مره اخري
نقوم بتحضبر بيضه وعليها معلقه لبن وندهن الوجه بحرص
ثم نرش حبه البركه او سمسم علي الوجه
ويدخل فرن علي درجه حراره 180 لمده 10 دقايق الي ربع ساعه
عند خروجه من الفرن نضع عليه قماشه خفيفه مبلله بالماء حتي نحصل على باتيه طري وخش ولذيذ
وبالهنا والشفا
التسميات
معجنات