بسبوسه بالقشطه |
البسبوسه حلويات اصلها شرقي وهي اساس طبق الحلويات
وسر نجاح البسبوسه هو في البس انك تبسيها كويس بالسمن
للحصول علي بسبوسه مرمله مثل الجاهزه وتتاكدي من نحاج
البسوسه عندما تسقي بالشربات تتشربه سريعا ولابد من ان يكون الشربات ساخن
والبسوسه ساخنه عند سقي البسوسه
طريقه عمل البسوسه الساده
المكونات
- كوبان دقيق سميد
- كوب سكر
- كوبان زبادي
- ربع كوب جوز هند
- ربع كوب زبده او سمن
- معلقه صغيره بيكينج بودر
- رشه ملح
- كوب مكسرات للتزين
مكونات شربات البسبوسه
- 2 كوب ماء
- كوب ونصف سكر
- رشه فانيليا
الطريقه
- في بوله ضعي كل المكونات دقيق السميد والسكر والزبادي وجوز الهند والبيكينج بودر والسمن
- بسي المكونات جيدا حتي تحصلي علي قوام خفيف وليس سائل
- ادهني صنيه مقاس 24 بالسمن وضعي بها البسوسه رشي المكسرات علي وجه عجينه البسبوسه
- ادخليها فرن حامي لمده 15 دقيقه
طريقه عمل الشربات
- في وعاء ضعي مقدار السكر ثم الماء ورشه الفانيليا
- بدون اي تقليب اشعلي البوتاجاز علي الشربات لمده 5 دقائق حتي يغلي
- ولمده 5 دقائق اخري علي نار واطيه
- فور خروج البسبوسه من الفرن اسقيها الشربات وهو ساخن
طريقه عمل البسوسه بالقشطه
المكونات
- كوب ونصف من السميد الناعم
- كوب ونصف لبن البودرة
- . كوب وربع من السكر البودرة
- معلقه صغيرة من البيكنج بودر
- أربع كوب من الزبدة
- قشطه
- للتزين مكسرات
الطريقه
- في بوله نضع الزبدة ونضيف فوقها السميد، لبن البودرة، والسكر البودرة، والبيكنج بودر، ونبس المزيج جيدا
- نحضر صنيه ونضع بها نصف عجين البسبوسه
- نخقف القشطه جيدا ونضعها فوق طبقه البسبوسه ثم نضع عيها نصف عجين البسبوسه الاخر
- ونرش فوقها المكسرات وندخلها فرن حامي لمده 15 دقيقه
- نسقيه بالشربات فور خروجها من الفرن
*يمكنك عمل القشطه بالمطبخ عن طريق اذابه معلقه كبيره نشا في 2 كوب لبن بارد ورفعه علي النار مع التقليب المستمر حتي تحصلي علي قوام سميك وتحشي به وسط البسبوسه
التسميات
حلويات شرقيه