لانشون من غير لحمه
الانشون هو اكله مشهوره جدا خاصه في سندوتشات المدرسه والفطار
وتبحث ربات البيوت عن طريقه اقتصاديه لعمل الانشون في البيت
مكونات عمل اللانشون من غير لحمه
- علبه جبن مثلثات 8 قطع
- عدد 2 بيضه
- مكعب مرقه دجاج
- معلقه صغيره بابيكا
- ربع معلقه صغيره لون طعام احمر (اختياري)
- نصف كوب زيت
- معلقتان كبار دقيق
- نصف معلقه فلفل اسود
- فص ثوم
طريقه عمل اللانشون من غير لحمه
- احضري الخلاط الكهربائي وضعي به الجبن المثلثات والبيض ومكعب المرقه والبابريكا ولون الطعام ونصف كوب الزيت والدقيق وفص الثوم والفلفل الاسود
- اضربي المكونات جيدا حتي تتجانس جيد وتصبح عيجنه لينه ملساء بدون اي تكتلات داخلها
- احضري كيس نايلون واسكبي به المزيج
- لفي الكيس علي شكل اسطوانه دائريه واحكمي غلقه
- ثم لفي الكيس بورق الومنيوم واغلقي الورق من الجناب جيد
- ضعي اسطوانه الانشون في حله علي النار بها ماء مغلي
- غطي الحله باحكام واتركيها علي ار متوسطه لمده ساعه
- اخرجي اللانشون من الماء واتركيه حتي يبرد تمام
- قطعي الانشون الي شرائح رفيعه وضعيه بعلبه بالثلاجه
- اخرجي الانشون من الثلاجه عند الحاجه فقط
*يجب حفظ الانشون بالثلاجه لمده لا تزيد عن اسبوع
التسميات
في البيت اوفر