من الاكلات الاقتصاديه السريعه فهي شهيه ولذيذه ويحبها الاطفال وبها عناصر غذائيه مفيده للصحه
وهي اكله اصلها سوري وابدع المصريون في صنعها وفي هذا المقال سوف نتعرف علي تكلفتها و مكوناتها
وطريقه طهيها السهل البسيط
الوقت الكافي للتحضير 30 دقيقه
تكفي3-4 اشخاص
التكلفه في حدود 100 جنيه مصري
مكونات فتته الشاورما
نص كيلو بانيه مقطع قطع صغيره
ملح
فلفل اسود
كاري
خل
توم وبصل بودر
سماق
مكعب مرقه اختياري
نص رز مصري او بسمتي
عيش سوري او ريتش باج
للصوص مايونيز وتوم زبادي
الطريقه
تتبل الفراخ بالملح والفلفل وخل وزبادي وسماق وتوم وبصل بودر وتترك ساعه ونسويها في قليل من الزيتونعد الرز مع بصلايه صفرا ونسقيه شوربه او ماء ونقطع العيش قطع صغيره ونرش عليه قليل من الزيت ويدخل الفرن حتي يتم تحمصه وبعدكدي نضيف في طبق غويط زبادي مايونيز توم ويقلب جيدا
التقديم
نضع الرز ثم قطع الفراخ ثم العيش المحمص ثم الصوص علي الوجه
التسميات
اكلات سريعه