الرز واحده وواحد او حبه وحبه هو رز صعيدي مصري الاصل
ونوع محبب من انواع الرز المطبوخ
مكونات الرز الواحده وواحده
- 4 كوبايات رز مصري
- ملح
- 4 كوبايات ماء او شوربه
- 3 معلق كبار زيت
- ربع معلقه كبيره سمن
طريقه عمل الرز واحده وواحده
- يغسل الرو جيدا ويصفي في مصفه
- ناخد ربع كميه الرز اكوب
- في حله علي النار منسخن الزيت مع السمن ونمر ربع كميه الرز
- لحد ما يحمر ثم نضيف عليه باقي الرز المغسول ونقلب جيدا
- نظبط الملح ونزود 4 كوبايات مياه سخنه
- نغطي الحله حوالي 5 دقائق لحد الرز مايشرب الميه كلها
- ثم نوطي النار شعله رقيقه جدا لمده 10 دقائق اخري
التقديم
- يقدم الرز الواحه وواحده
- مع كفته اللحمه والرز
- ملوخيه
التسميات
ملف الرز