القرص الفلاحي من المعجنات اللي ممكن تنفع فطار او عشا وممكن للمدرسه
ممكن نحشيها جبنه او لانشون او مربي واي اي شئ مفضل لديكي
قدمها الكثير من الشيفات لسهوله عجنها وطعمها الرئع
طريقه عمل القرص الفلاحي
مكونات القرص الفلاحي
كيلو دقيق جميع الاستخدامات
نص كوب قشطه او لبن رايب او لبن حليب
كيس خميره فوريه
معلقه ونص سكر
معلقه بيكنج بودر
رشه ملح
كوب زبادي
معلقتين سمن او زبده
ماء للعجن
تحضير القرص الفلاحي
اولا
في كوب هنحضر الخميره والسكر ولبن نقلبهم كويس ونغطي الكوبايه
ثانيا
في بوله غويطه ننخل الدقيق ونضع عليه رشه الملح ومعلقه البيكنج بودر
ونقلب ثم القشطه او لبن رايب او لبن حليب ثم كوب الزبادي
ونضيف عليهم كوب الخميره ونعجن لو حسيتي انها عايزه سائل ضيفي قليل من الميه
تخمير القرص الفلاحي
نغطي العجين ونسيبو في مكان دافئ لمده ساعه حتي يتضاعف حجمه
تشكيل القرص الفلاحي
نقطع العجين علي شكل دائره صغيره ونرصو في صنيه مدهونه سمن او علي ورق زبده
حتي ننتهي من كل كميه العجين
تسويه القرص الفلاحي
في فرن ساخن هنخل القرص لمده 10 دقائق
وبعد ما تاخد لون دهبي نطلعها ونغطيها بفوطه مببله ومعصوره وهي سخنه
تقديم القرص الفلاحي
تقدم
شاي بلبن
كوفي ميكس
مع جبن
لانشون
مربي
عسل وطحينه
نصائح لتسويه القرص الفلاحي
يجب ان تخمر جيدا
يسخن الفرن قبل دخولها 10 دقائق
اذا كان فرنك حامي يبقي بعد 4 دقايق توطي النار عشان تستوي من جوي كويس
كم كميه القرص الفلاحي لكيلو الدقيق
كل كيلو دقيق هناخد منو 28 قطعه قرص فلاحي
نص كيلو الدقيق هناخد منو14 قطعه قرص فلاحي
متوسطه الحجم
وبالهنا
التسميات
معجنات