الفراخ بالتندوري الهندي من الاكلات الهنديه التي احبها الجميع والاكلات الهنديه مشهوره
بالتوابل الحاره ولها مذاق ورائحه خاصه بها
اليوم متنوعه هتقدم لكه طريقه عمل الفراخ بالتندوري الهندي
يمكنك استخدام فرخه كامله او اوراك الفراخ او الدبابيس او اجنحه الفراخ
المحبب لديكي يمكنك استخدامه
طريقه عمل الفراخ بالتندوري الهندي
مكونات الفراخ بالتندوري الهندي
اولا
كميه من دبابيس الفراخ حسب احتياجك
ثانيا
كوب زبادي كبير الحجم
توم بودر
بصل بودر
ملح
فلفل اسود
معلقه صغيره كركم
معلقه صغيره جيراماسيلا( بهارات تندوري)
معلقه بابريكا او شطه
عصير ليمونه
نقطه لون طعام احمر
طريقه عمل الفراخ بالتندوري الهندي
اولا
نغسل الدبابيس كويس ونصفيها من الميه كويس جدا عشان تلزق بسهوله في التتبيله
نعمل شقوق في الدبابيس بسكينه رفيعه عشان تتشرب التتبيله
ثانيا
في بوله غويطه هنحط كل المكونات
الزبادي، توم بودر، بصل بودر، ملح فلفل، اسود معلقه كركم، بهارات التندوري
بابريكا او شطه، عيصير ليمونه، نقطه لون الطعام الاحمر
ونقلبهم بمضرب يدوي ثم نضيف الدبابيس وتقلبهم كويس وتترك ساعتين علي الاقل في التتبيله
تسويه الفراخ بالتندوري الهندي
في اكتر من طريقه لتسويه الفراخ بالتندوري الهندي
هنوصف لكم طرقتين منهم
اولا في الفرن
هنجيب صنيه هنرص فيها الدبابيس ونصب فوقها الباقي من التتبيله
ثانيا في هوك (طاسه) علي البوتاجاز
هنسخن معلقتين زيت ذره كويس جدا وننزل فيها الدبابيس واحد واحد وننشوح من كل الجناب
ونهدي النار ونعطي الهوك( الطاسه) لحد ما تستوي
ملحوظه
يمكن الاستغناء عن لون الطعام اذا كان غير محبب لديك الفرق في الاخر..
هيكون في شكل الفراخ فقط وليس الطعم
تقديم الفراخ بالتندوري الهندي
تقدم مع
افضل شئ لها (رز بالخلطه)
او
رز بالكاري
مكرونه
التسميات
طيور