الرز بالخلطه من أشهر الأطباق الرمضانيه فهو مفيد لاحتواءه علي المكسرات وطبق رئيسي علي سفرتك
مكونات الرز بالخلطه
اولا...
1كيلو رز بسمتي
4 اكواب ماء او شوربه
2معلقه كبيره سكر
معلقه عسل اسود
ملح
فلفل
حبهان مطحون
معلقه صغيره قرفه
ثانيا
المكسرات
لوز مقشر
بندق
كاجو
زبيب
طريقه عمل الرز بالخلطه
في حله علي النار نضع السكر مع قليل من الماء ويترك ليكرمل دون تقليب..
بعد ما ياخد لون بني، ثم نضيف الشوربه مع الملح والقرفةوالزبيب والحبهان ومعلقه العسل الأسود نتركهم يغلو قليلا
ثم نضيف الرز البسمتى المغسول الي الشوربه ونقلب...
بعد 5 دقايق بيكون الرز شرب كل الشوربه نوطي عليه النار شمعه لمده 10 وبيكون استوي
المكسرات
في طاسه بها معلقه سمن نضيف اللوز المقشر. البندق الكاجو حتي يتم تحميصهم جيدا بدون ما يتحرق...
يغرف الرز ويزين الوجه بالمكسرات
ملحوظه
يمكن تقشير اللوز بسهوله عن طريق
نقعه في الماء الساخن 5 دقايق ثم تقشيره بسهوله
يمكن اختيار نوع المكسرات المتاح لديكي التبديل بينهم
التسميات
ملف الرز