طريقه عمل رز بالخلطه مثل المطاعم


 الرز بالخلطه من أشهر الأطباق الرمضانيه فهو مفيد لاحتواءه علي المكسرات وطبق رئيسي علي سفرتك


مكونات الرز بالخلطه 

اولا... 

1كيلو رز بسمتي 
4 اكواب ماء او شوربه 
2معلقه كبيره سكر 
 معلقه عسل اسود 
ملح
فلفل 
حبهان مطحون 
معلقه صغيره قرفه 

ثانيا 

المكسرات 

لوز مقشر 
بندق 
كاجو 
زبيب

طريقه عمل الرز بالخلطه 

في حله علي النار نضع السكر مع قليل من الماء ويترك ليكرمل دون تقليب..
بعد ما ياخد لون بني، ثم نضيف الشوربه مع الملح والقرفةوالزبيب والحبهان ومعلقه العسل الأسود نتركهم يغلو قليلا
ثم نضيف الرز البسمتى المغسول الي الشوربه ونقلب... 
بعد 5 دقايق بيكون الرز شرب كل الشوربه نوطي عليه النار شمعه لمده 10 وبيكون استوي 

المكسرات 

في طاسه بها معلقه سمن نضيف اللوز المقشر. البندق الكاجو حتي يتم تحميصهم جيدا بدون ما يتحرق...
يغرف الرز ويزين الوجه بالمكسرات 

ملحوظه

يمكن تقشير اللوز بسهوله عن طريق 
نقعه في الماء الساخن 5 دقايق ثم تقشيره بسهوله 
يمكن اختيار نوع المكسرات المتاح لديكي التبديل بينهم 


متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال