الرز البخاري اكله من المطبخ الخليجي او السعودي بالتحديد.. وكلنا عشقنا الأكلات الخليجيه في جميع الدول لأنها تتميز بطعم خاص بها
هنشرح لكم طريقه عمل الرز البخاري السعودي في خطواط بسيطه جدا...
مكونات الرز البخاري السعودي
4قطع لحم بالعضم
3كوب رز طويل الحبه (بسمتي)
بصله متوسطه الجحم
2حبه طماطم
جزره مبشوره
عود قرفه او معلقه قرفه مطحونه
معلقه صغيره جنزبيل بودره
ملح
فلفل اسود
معلقه صغيره هيل (حبهان)
معلقه صغيره كركم
زيت
زبيب
مكسرات المفضله لديكي
طريقه عمل الرز البخاري السعودي
في حله فيها معلقه زيت هنشوح اللحمه وتديها لون ذهبي من كل الاجناب..
نبشر البصله ونحطها علي اللحمه ونكمل تشويح ثم نضيف كل التوابل اللي معنا ونزود اللحمه ربع معلقه سكر صغيره ونزود اللحمه 2 كوب ماء..
بعد مضي حوالي 20 دقيقه بتكون اللحم استوي
*(تقدري تختبري سوا اللحمه عن طريق شوكه او سكينه لو دخلت لقلب اللحمه سريعا بتكون استوت ولو كانت صعبه الدخول في اللحم بتكون لس عايزه سوي)*
بعد ما اللحمه تستوي هنضيف بشر الجرزه والطماطم هنغسل الرز ونضيفه للحم ونزود شوربه ونظبط الملح.
او ما الرز يشرب كل الشوربه نوطي العين شمعه لمده 15 دقيقه وبيكون جاهز للتقديم
تقديم الرز البخاري السعودي
التسميات
ملف الرز