محشي البتنجان والكوسه اكله محببه لدينا وفيها العيد من الفوائد الصحيه
هنقدم لكم اليوم طريقه سهله وسريعه لمحشي البتنجان والكوسه
مقدار الرز
لكل كيلو بتنجان كوب ونص زر
لكل كيلو كوسه كوب رز
مكونات محشي البتنجان والكوسه
كيلو بتنجان مقور
كيلو كوسه مقور
2ونص كوب رز
خضره محشي بقدونس، كسبره، شبت
زيت
بصله كبيره
اكيلو طماطم
ملح
فلفل اسود
بهارات محشي
طريقه عمل خلطه المحشي
هنحط زيت في حله علي النار نضيف عليه البصل ونشوحو نضرب الطماطم في الخلاط ونضفها علي البصل
ونضيف الملح الفلفل وبهارات المحشي ونسبهم يغلو مع بعض 5 دقايق ونسبها تبرد ونضيف عليه الخضره مقطعه قطع صغيره والرز
يكون مغسول وصفي كويس جدا
طريقه حشو المحشي
هنحشي البنتبجان والكوسه من الداخل ونتاكد ان الرز وصل لاخر البتنجان او الكوسه
ونملي كل واحده تلات اربعها لان الرز بيزيد
هنجيب حله غويطه ونوقف فيها البتنجان الكوسه بالطول وبعد ما نخلص كل الكميه نضيف شوربه لحد نص المحشي وعلي نار عليه 5 دقايق ونوطي النار 10دقايق كمان لحد ما يستوي المحشي
اختبار التسويه
هنعرف ان المحشي استوي اما نغرس فيه شوكه لو ناشف نسيبو شويه كمان لو طري يبقي استوي
يقدم مع
فراخ مشويه
بانيه
بفتيك
او يقدم بمفرده
التسميات
محاشي