كفتته الرز باللحمه من اهم اكلات المصرين في الافراح والمناسبات السعيده
ويعشقها الصغير والكبير وهي محمره وسخنه هي اكله ممتازه لكل افراد الاسره
وتكلفتها غير عاليه هي متوسطه التكلفه بالنسبه لاسعار اكلات اخري باللحمه
تابعي معنا الخطوات بالترتيب للحصول علي افضل كفته بالرز واللحمه 👇👇👇
طريقه عمل كفته بالرز واللحمه
اولا مكونات الكفته بالرز واللحمه
هنحتاح لفرم الرز واللحمه الاتي
1- نص كيلو لحم مفروم ويفضل لحم جملي
2- اكوب رز مصري
3-بصله كبيره الحجم
4-نص راس توم
5-ملح
6-فلفل اسود
7-كسبره ناعمه
8-خضره شبت ،كسبره ،بقدونس
ثانيا طريقه فرم كفتته الرز واللحمه
هنغسل الرز وننقعو في ميه لمده ساعه
نقشر التوم ونقطع البصله ونغسل الخضره ونقطعها
ونجهز التوابل
طريقه فرم كفتته اللحمه
في طرقتين للفرم
اولا، في المنزل عن طريق استخدام الكبه
ولازه تكون كبيره عشان تفرم الرز واللحمه كويس
ثانيا ،عند اي جزاز هتروحي بالرز والتوابل والخضره مغسوله
ومقطعه والحزار هيفرمهاثالثا-طريقه تشكيل كفتته الرز بالحمه
هنجيب طبق فيه شويه زيت هتبلي كف ايدك زيت وتبتدي تعملي الكفته علي شكل صوابع متوسطه السمك والطول...
رابعا- تحمير كفتته إلرز باللحمه
في طاسه فيها زيت سخن هترسي صوابع الكفته لحد ما تاخد لون دهبي غامق و تطلعيها علي مناديل مطبخ في طبق...
خامسا مكونات صلصه كفتته الرز بلحمه
توم
طماطم
ملح
فلفل
مكعب مرقه لحمه
سادس طريقه عمل صلصه الكفته بالرز باللحمه
في حله هنشوح التوم ونضيف عليه الطماطم والتوابل
ونسبهم خمس دقايق يغلو مع بعض ثم نضيف الكفته الي الصلصه ونسبهم علي النار 10 دقايق وتكون جاهزه للتقديم..
ملحوظه
ممكن نحمر 1 حبه بطاطس مقطعه مكعبات ونضفها مع كفتته الرز باللحمه في الصلصه...
الافضل ان البطاطس تتحمر عشان تحتفظ بقومها مع الكفته
تقديم كفتته الرز باللحمه
تقدم مع رز ابيض مصري
او رز واحده وواحده
او رز عادي بالشعريه
التسميات
اكلات سريعه