الكاتشب من أهم الصوصات بالمطبخ ودائما ما تبحث ربات البيوت عن طريقه صحيه لعمله بالمنزل وايضا لتوفير سعره هنقدم لكم طريقة عمل الكاتشب في المنزل بمكونات بسيطه من مطبخك
طريقه عمل الكاتشب في المنزل
كاتشب |
مكونات عمل الكاتشب في المنزل
- كيلو طماطم حمرا
- معلقتين صلصه طماطم
- فصين ثوم مفرومين
- معلقه صغيره خل ابيض
- معلقه صغيره سكر
- نصف معلقه صغيره ثوم بودر
- نصف معلقة صغيرة بصل بودر
- معلقه صغيره ملح
- ربع معلقه صغيره فلفل اسود
طريقه عمل الكاتشب في المنزل
- اغسلي كيلو الطماطم جيدا وقومي بسلقه بدون تقطيع مع الثوم لمده 10 دقائق ثم قشري حبات الطماطم واضربيها بالخلاط الكهربائي او بالهاندبلندر حتي تيجانس مع الثوم ثم احضري قطعه شاش وصفي بها الطماطم جيدا
- في وعاء علي النار ضعي الطماطم مع صلصه الطماطم وضيفي اليهم السكر، الخل، الثوم والبصل البودر، الملح، الفلفل الأسود، واتركيهم يغلو جيدا علي النار لمده ربع ساعه حتي تحصلي علي قوام ثقيل
- اتركي الكاتشب حتي يبرد تماما وضعيه في برطمان زجاجي نظيف ومعقم واحتفظي به في الثلاجه لحين الاستخدام
*يمكنك إضافة معلقه من الشطة الحمرا الجافة الي المكونات اذا كنتي ترغبي بالكاتشب الحار
*يمكنك أيضا اضافه معلقه كبيره من النشا للحصول علي قوام أثقل
التسميات
في البيت اوفر