مخلل الليمون من اشهي انواع المخللات التي تقدم مع الأكلات الشرقيه والمشاوي وتضيف نكهه مميزه للطعام ..تعرفي معنا علي طريقه عمل مخلل الليمون في البيت بطريقه سهله وسريعه ونيجه مضمونه
المكونات :
- كيلو ليمون اصفر صغير الجحم
- نصف كوب ملح خشن
- نصف كوب عصير ليمون
- 2 معلقه كبيره خل ابيض
- 2 معلقه كبيره حيه البركه
- فلفل حار (اختياري حسب الرغبه )
- حبه جزر مقطعه شرائح (اختياري )
- لتر ماء مغلي
طريقه تخليل الليمون
- اغسلي الليمون جيدا واغليه لمده 5 دقائق ثم صفية (بدون غسله مره اخري )
- اتركي الليمون حتي يبرد تماما
- املي شقوق الليمون بالملح الخشن وحبه البركه والفلفل الحار
- ضعي الليمون مع شرائح الجزر في برطمان زجاجي او بلاستيك نضيف ومعفم
- ضيفي الخل وعصير الليمون والماء المغلي المبرد حتي يغمر الليمون
- اغلقي البرطمان باحكام
- اتركي برطمان الليمون المخلل لمده 10 ايام
ازاي اعمل مخلل ليمون ناجح
استخدمي ليمون طازج يكون خشن القشره ويفضل ليمون اصفر ..الليمون الأخضر يكونه به مراره
اضافه الحرز الي مخلل الليمون يعطه نكهه مميزه ولون جميل ..
اذا استخدمت برطمان بلاستيك عليك التأكد من انه بلاستيك صحي للاستخدام
يمكنك أضافه معلقه صغيره كركم للون مميز
بعد فتح برطمان الليمون احتفظي بع في الثلاجه ..
تقديم الليمون المخلل
قدمي الليمون المخلل الي جانب اطباق الكشري والمشاوي والفول لإضافة طعم لاذع ومميزة لطعامك ..
التسميات
قسم المخللات