محشي الكرنب طبق شرقي اصيل ابدع في تحضيره عشاق المطبخ العربي نقدم لكي بالتفصيل مكونات وخطواط تحضيره بمنتهي السهوله بالطريقه المصريه الاصيله محشي الكرنب هو طبق اساسي في الشتاء يبعث الدفئ في منزلك وهو طبق اساسي في رمضان وفي العزومات تابعي الخطواط بتركيز حتي تستطعي اعداد اجمل طبق محشي كرنب
مكونات محشي الكرنب المصري :
- كرنبه متوسطه الحجم
- 4 اكواب رز (مصري) مغسول ومصفي جيدا
- بصله كبيره
- خضره (شنب .كسبره. بقدونس) مقطع قطع صغيره
- توابل (ملح.فلفل اسود. مكعب مرقه .رشه نعناع. شطه حمرا .كمون)
- كيلو طماطم مضروب بالخلاط
- زيت
طريقه عمل محشي الكرنب المصري
اولا: تقطيع الكرنب وسلقه
- اقطعي راس الكرنبه بسكين وافصلي عنها الورق بحيث تحصلي علي مجموعه من اوراق الكرنب
- اغلي وعاء علي النار به ماء مع رشه كمون
- اسقطي ورق الكرنب بالتناوب مده 30 ثانيه لكل مره
- اخرجي ورق الكرنب في مصفاه واتركيه يبرد تماما
- اقطعي كل ورقه علي شكل مربع او مستطيل
ازاي اعمل خلطه المحشي المصري
- في وعاء ضعي كميه الزيت والبصل ( شوحي البصل فقط)
- انزلي عليه بالطماطم
- ثم التوابل ( الشطه اختياري)
- بعد ما تتسبك الطماطم جيدا دعيها تبرد تماما
- ضيفي الرز المصري المغسول المصفي ثم الخضره
- قلبي الخلطه جيدا حتي تتجانس المكونات مع بعضها
طريقه لف ورق الكرنب
- احضري حله وضعي بداخلها شرائح بصل ( اختياري )
- ضعي قميه رز قليله علي ورقه الكرنب ولفي الورقه بشكل اسطواني
- رصي ورق الكرنب في الحله علي شكل دائري طبقات فوق بعضه
- بعد الانتهاء من كل كميه الورق ضعي شوربه ساخنه الي نصف الحله فقط
- غطي الحله وارفعيها علي نار عاليه حتي تتشرب الشوربه
- ثم وطي النار ( شعله ) ضعيفه جدا حتي تمام النضج
سر نجاح محشي الكرنب :
لا تضعي ثوم ابدا مع المحشي
ظبطي التوابل
شوربه اللحم افضل لمحشي الكرنب من شوربه الفراخ
لو معنديش شوربه اعمل اي
تقدري تسخني مياه الي درجه الغليان مع اضافه مكعبين مرقه وملح وفلفل اسود
ازاي اشتري الكرنبه الحلوه؟
اضغطي بكف يدك علي بطن الكرنبه اذا كانت طريه فهي حلوه واذا كانت ناشفه فهي غير جيده
التسميات
محاشي
