اهلا بيك عزيزتي سوف نقدم لكي اليوم طريقه عمل الفايش الصعيدي الهش بالطريقه الاصليه مضمونه النتيجه
الفتيش اكله عريقه من صعيد مصر تقدم بجوار الشاي او الشاي بلبن او مع الجبن يمكنك عكله في مطبخك بمنتهي السهوله فقط اتبعي المكونات وطريقه التحضير جيدا :
مكونات عمل الفايش الصعيدي الهش
أ. الخميره وهي سر نجاح الوصفه
- يمكنك استخدام خميره فوريه او خميره (بيره) من عند فرن الفينو
- لبن كامل الدسم
- معلقه صغيره سكر
ب.مكونات العجينه الاساسيه
- دقيق ( نوع مخصص للمخبوزات )
- سمن او خليط من الزيت والسمن
- سكر
- معلقه كبيره كركم
- محلب
- رشه ملح
طريقه تحضير الفايش الصعيدي خطوه بخطوه :
بعد ان تعرفنا علي المكونات اليكي طريقه تحضير الفايش الاصليه
اولا: تجهيز الخميره واللبن
- سخني اللبن ( يكون فاتر) غير مغلي لعدم افساد الخميره
- وضع الخميره ومعلقه سكر واذابتهم جيد مع اللبن وتركهم في مكان دافئ حتي تحصلي علي رغوه
ثانيا:عجن الفايش
- احضري وعاء ضعي بيه الخميره والكركم والمحلب و رشه الملح والسمن
- انزلي بالدقيق تدريجيا
- اعجني المكونات واتركيها تتخمر ( التخميره الاولي ) في مكان دافئ لمده ساعه الي ساعتين
ثالثا: تشكيل الفايش
- شكلي العجين علي شكل اسطوانه ( يمكنك وضعه في قالب اسطواني )
- اتركي الفايش يختمر ( التخميره الثانيه ) في مكان دافئ لضمان الحصول علي فايش هش
- ادخلي الفايش فرن مسخن مسبقا علي درجه حراره 180 حتي يصبح لونه ذهبي
رابعا:تقطيع وتحميص الفايش
- بعد ان يبرد الفايش قطعيه الي قطع متوسطه
- اخلي الفايش بعد تقطيعه الي فرن اقل سخونه حتي يتحمص من كل الجوانب
نصائح لنجاج الفايش الصعيدي الهش
عليكي تخمير الفايش في مكان دافئ مرتين كما ذكرنا بالوصفه
استخدام لبن كامل الدسم
التحميص علي نار هاديه يجعله اكثر هشاشه
والان هل
التسميات
ملف البسكويت