البط بالبرتقال من الاكلات اللي عرفت ماخرآ لكنها لاقت استحسان لدي المصريون
ولحم البط لذيذ وشهي وغني بالبروتين ومضادات الاكسده التي ترفع المناعه...
وهتعرف الان علي طريقه عمل البط بالبرتقال علي طريقه الشيف فاطمه ابو حاتي..
مكونات البط بالبرتقال بدون سلق
بطه متوسطه الحجم (او مثل الرغبه)
لتنضيف البط..
تغسل جيدا بماء جاري
ثم تنقع في دقيق وخل ربع ساعه
وتغسل مره اخري جيدا..
للتبيله
برتقال
جزر
طماطم
عسل ابيض
ملح
فلفل
بصل
بشر تقال (لتعزيز الطعم)
2 فص توم
حبهان بودر
الطريقه
هنعصر كميه برتقال تكفي كوب
في الكبه هنضر البصل، الطماطم، العسل، توم، ملح، فلفل، حبهان،عسل ابيض، ونضيف كوب عصير البرتقال لحد ما يتجنسو تماما(لو مش متوفر كبه ممكن الخلاط او نبشر المكونات بالمبشره ونخلط بمضرب يدوي)..
هنشق البطه بالسكينه نعمل فتحات عشان نشرب التتبيله في البطه من قلبها...
هنغطي البطه كويس ونشلها في التلاجه لمده يوم كامل (ضرورى عشان الطعم يكون احلي)
في قالب بايركس او الومنيوم هنحط البطه بكل التتبيله اللي فيها ونغطيها بورق فويل وتدخل فرن حامي لمده ساعتين...
تشيل الفويل ونسبها تحمر من الوش
وتزين بقطع برتقال عند التقديم...
التسميات
طيور