الفراخ المشويه من الأكلات اللذيذه الشهيه من طرق عمل الفراخ.. المحببه للأطفال وايضا تنفع للرجيم لأنها مشويه وفقدت كل الدهون أثناء الشوي..
اليكي أسهل طريقه ل شوي الفراخ في الفرن
المكونات
فرحه.. ويفضل بيضا لانها افضل من البلدي في الشوي
التتبيله
بصله
طماطم
فلفل رومي
صلصه طماطم
توم
كاتشب
معلقه عسل ابيض
ملح
فلفل
بهارات شوي
زيت
كاري
زنجبيل
الطريقه
تغسل الفرخه جيدة...
في الخلاط هنحط
البصل، الفلفل، الطماطم، البهارات، ملح، فلفل، زنجبيل، كاري، الزيت، معلقه العسل، الكاتشب، التوم،
هنضرب كويس اوي لحد ما يتختفي كل المكونات..
هنجيب الفرحه وبالسكينه هنشقها كذا شق عشان ندخل التتبيله في الشقوق وخاصه الصدر وفي بطن الفرخه هنحط تتبيله..
وتترك في التلاجه من بليل عشان تتشرب من الخلطه كويس ولحمها يطري
التسويه
في فرن حامي هنحط الفرخه علي الشبكه وتحتها صنيه فيها مياه عشان تطري الفرخه وتستوي كويس
ملحوظه
حافظي علي المياه في الصنيه كل ما تنقص زوديها
حطي الفرحه بحيث يكون الصدر لتحت...
وابقي اقلبيها الناحيه التانيه...
بعد 40 دقيقه طلعيها علي طبق مزين بالبقدونس
تقدم مع..
رز باكاري
رز ابيض
سلطه خضرا
سلطه طحينه
المفضل لديكي
التسميات
مشويات