طريه عمل السمك البلطي زي المطاعم

 


السمك البلطي من اسهل اكلات الاسماك واسرعها في الطهي 

متنوعه هتقدم لكم النهارده طريقه عمل السمك البلطي المقلي بكل تفاصيله و رز الصيادبه للتقديم مع السمك 

مكونات السمك البلطي المقلي 

سمك بلطي 
توم
ملح
كمون
كسبره ناشفه 
قرفه 
شطه حمرا (اختياري) 
ليمون 
جزر

للقلي

دقيق 
زيت 

رز الصياديه.. رز السمك 

رز 
بصله 
معلقه من تتيبله السمك 

طريقه عمل السمك البلطي المقلي 

نغسل السمك كويس ونحطه في مصفي يصفي كل المياه 
في الكبه (او الهون) نضرب التوم، الملح، كمون، كسبره ناشفه، شطه حمرا، قرفه، ويخلط جيدا ناخد من الخليط (معلقه كبيره نركنها جانبا) 
ونعصر عليهم الليمون وجزره مبشوره 
(لو السمك كبير نشقو بشكينه من الجنين) 
نحشي البطن بالتتبيله ونحشي الشقوق اللي عملناها ونسيبو ساعه 

القلي في الزيت 

نحط كل سمكه في الدقيق ونغلفها كويس جدا بالدقيق 
نسخن زيت في طاسه ونحط في الزيت قشر الليمون 
ننزل السمك في الزيت لحد ما يتحمر من الجانين

ملحوظه

لو عايزه السمك مقرمش هناخدو من الدقيق نغطسو في بوله فيها مايه بسرعه ونطلعو علي الزيت علي طول 

طريقه عمل رز الصياديه رز السمك 

في حله هنحمر بصله لحد ما يغمق لونها 
نضيف معلقه من التتبيله ونزود مياه ونغطي لحد ما تغلي كويس ونظبط الملح 
بعد ما تغلي ننزل الرز المغسول لحد ما يتشرب المباه ونوطي النار خالص لمده ربع ساعه 

التقديم 

يقدم السمك البلطي مع رز وسلطه طحينه 
ويزين ببشر الجزر





متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

1 تعليقات

أحدث أقدم

نموذج الاتصال