الممبار من احلي انواع المحاشي وطريقه تحضيره سهله جدا
فهو من اشهر اكلات عيد الاضحي المبارك ويشارك في كل العزومات كطبق رائيسي ومهم
تابعي معنا خطوات تحضير الممبار
مكونات الممبار
اولا
1 كيلو ممبار
مكونات غسيل الممبار
ثانيا
ملح
خل
ليمون
مكونات خلطه الممبار
ثالثا
4 كوب رز مصري
بصله كبيره
كيلو طماطم
خضره شبت، كسبره، بقدونس
ملح
فلفل اسود
كرات( اختياري)
شطه
طريقه عمل الممبار زي المحلات
اولا
غسيل الممبار
هنغسل الممبار بالميه كويس عن طريق تددخيل الممبار في خلاط المياه( الحنفيه)
ونجري المياه كويس جواه وممكن نكحت بالسيكنه في حاله انك جيباه مش مكحوت
تكحتي براحه عشان الممبار ميقطعش
بعد كدي في بوله هنحط خل وملح وليمون وقشر الليمون ونزود ميه وننقع االمبار
وتدعكي الممبار من وقت لتاني وتنقعيه حوالي ساعه ويصفي من كل المياه ويشطف
وتقصيه بالمقص قد بعضو بالتساوي
ثانيا
تجهيز الخلطه
هتبشري البصله ناعم جدا ونضرب الطماطم في الخلاط
ونقطع الحضره والكرات قطع صغيره
نغسل الرز ونصفيه من المياه
وفي حله نسخن زيت ونضيف عليه البصل ندبلها شويه ونضيف عليها
الطماطم ونسخنهم 5 دقايق وبعد مايبردو نحط عليهم الخضره والرز
الملح والفلفل وممكن مكعب مرقه لو حابه
ثالثا
حشي الممبار
هنمسك كل واحده من الممبار ونحشيها رز بحيث انها تكون متوسطه
الحشو لان الرز بيزيد لو مليتي الممبار كتير هتفرقع وهي بتتسلق
رابعا
سلق الممبار
في حله فيا ميه بتغلي
هنزل كل ممباريه ونصبر ثانيتين قبل ما ننزل اللي بعده
عشان تتقفل من الفتحات كويس والرز ميخرجش منها
لمده نص ساعه ونخرج الممبار في مصفه
ونعفرو دقيق بعد مايبرد
خامسا
تحمير الممبار
في طاسه فيها زيت سخن هننزل الممبار ونقلبو
من كل الجهات لحد ما ياخد لون دهبي غامق
سادسا
تقديم الممبار
يقدم بجانب فتته لحمه
فتته كوارع
كرشه وفشه
او بجانب اي نوع محشي اخر
سابعا
ملحوظه لنجاح الممبار
بلاش اضافه توم في خلطه الممبار
يفضل الرز المصري في حشي الممبار
عدم كحت الممبار زياده عن اللزوم
وبالهنا
التسميات
محاشي