حمام محشي رز
ابدع المصريون في طهيه فهو اكله مصريه اصيله وفي المقال التالي هتعرف علي طريقه عمل الحمام محشي رز بالطريقه المصرية
المقادير
4 فرد حمام (صغير الحجم)
كوب ونص رز مصري
ذبده
2 بصله
ملح
فلفل
بهارات
مكعب مرقه
*خطواط التجهيز
تقطع الكبد والاوانص بتاعت الحمام قطع صغيره
تفرم بصله جيدا (ناعم) وتشوح في بالذبده كويس ونضيف عليهم مقدار الزر كل ويظبط طعمهم بالملح والبهارات (الرز يشوح جيدا في بالذبده وميستويش)
2:
نحشي الحمام بلخليط السابق 3/4عشان الرز بيزيد وممكن يفرقع لو مليتي الحمام رز ونراعي الحشو بين الجلد واللحم وممكن نسد الفتحات بعيدان أسنان..
3:
الخطوه دي مهمه جداااا
في حله كبيره فيها مياه مغليه نضيف بصله وملح وبهارات ونحط الحمام (للأمان ممكن تلفي كل واحده في ورق الومنيوم وممكن تحطيه كدي من غير ورق الألومنيوم)..
تراقبي الساعه بالظبط 5 دقايق علي نار عاليه و40 دقيه علي نار واطيه (مهم جدا الوقت)..
*4
الرز اللي هيفضل من الحشو يتسوي زي الرز العادي
*5
يرفع الحمام من الماء ويترك حتي يبرد تماما
*للتحمير
هنرش الحمام رشه خفيفه دقيق بعد ما يكون برد تماما
ويحمر في ذبده او زيت حسب الرغبه حتي يحمر من كل الجوانب
*للفرن
تحضري معلقتين صلصه طماطم وذبده وفص توم مفروم ويدهن الحمام جيدا من كل الاتجاهات ويدخل الفرن حتي ياخذ لون ذهبي
التقديم
يقدم الحمام مع خلطه الرز التي تم تسويتها او ملوخيه
التسميات
طيور