السنابون حلوي شتويه نشأتها السويد وتسمي لفافه القرفه وسوف نقدم لكم خطوه خطوه طريقه عمل السنابون للشيف مروه الشافعي بطريقه سهله ومكونات موجوده داخل مطبخك...
*اولا مكونات العجين
مكونات عمل السنابون
2كوب دقيق
بيضه
نص كوب حليب
1/3كوب ذبده
رشه ملح
معلقه كبيره خميره فوريه
*مكونات الحشو
كوب سكر بني
2معلقه كبيره قرفه
كاكاو حسب الرغبه (اختياري)
*مكونات صوص السنابون الابيض
كوب سكر بودره
ربع كوب ذبده
4 مكعبات جبنه (مثلثات او كيري)
معلقه فانيليا
لبن حسب الحاجه في حدود 4 معالق كبيره
*طريقه تحضير السنابون للشيف مروه الشافعي :
اولا تحضير الخميره
ندفي اللبن ونضع به الخميره والسكر ويترك جانبا في مكان دافئ حتي يرتفع في الكوب..
*تحضير العجينه
نحضر بوله غويطه نضع بها خليط الخميره والبيض والفانيليا والذبده ورشه الملح ويخلط جيدا حتي تمام التجانس وننزل عليه بالدقيق تدريجيا مع الاستمرار في العجين حتي تصبح عجينه متماسكه طريه نرش دقيق علي وش العجينه ونغطيها ونتركها في مكان دافئ لمده ساعه حتي تحمر ويذداد حجمها الي الضعف...
*بعد التخمير
نفرد العجينه علي سطح مستطيل نظيف مرشوش دقيقي عشان يسهل فرد العجينه..
ندهن سطح العجينه ذبده حتي تصبح هشه
نضع الحشو (فرقه ~سكر~كاكاو)
لفي العجينه علي شكل اسطوانه وقطعيها مقدا 3 أصابع القطعه الواحده
نحضر صنيه وندهنها زيت او سمن ونضع قطع السبابون
ونحرص علي مسافه بين كل قطعه وتغطي وتترك لتخمر ساعه... تدخل فرن درجه حراره 200 لمده 20 دقيقه
*تجهيز صوص السنابون الابيض
في الخلاط نضع قطع الجبنه والسكر البودره والذبده وفانيليا حتي يتم التجانس
نضعه في بوله ونضيف 3 معالق لبن حتي يصبح بسمك خفيف قليلا واذا كان سميك ضيفي معلقه لبن اخري...
بعد تمام نضح السنابون نضع عليه الصوص الابيض..
التسميات
معجنات
Tohfa
ردحذف