رز الريزو هو الرز المقدم مع دجاج كنتاكي في المطعم
هنعملو النهارده بطريقه بسيطه
مكونات رز الريزو مثل المطاعم..
كيلو رز مصري
4 اكواب ماء
3 معالق كبيره زيت
ربع معلقه صغيره زبده
بصله مقطع صغير
3 فصوص توم مفروم
معلقه صغيره ملح
معلقه صغيره كاري
ربع معلقه صغيره فلفل اسود
ربع كوب بابريكيو صوص
ربع كوب كاتشب
ربع كوب صوياصوص
معلقه كبيره صلصه حاره (اختياري)
طريقه عمل رز الريزو مثل المطاعم
في حله علي النار نسخن الزيت والزبدة
نضيف عليهم البصله ونشوحها احد ما تتبدل فقط.. ثم نضيف التوم المفروم
نضيف معلقه الكاري والفلفل الأسود علي البصل..
ثم نضيف عليهم صوص الباربكيو والكاتشب الصويا صوص و الصلصه الحاره (تكوني مهديه النار جدا أثناء اضافه الصوصات)
بكون الرز مغسول ومصفي من الماء..
يضاف علي المكونات ويظبط ملحه...
نفلب الأرز مع المكونات ثم نضيف 4 اكواب ماء ساخن
بعد حوالي 5 دقايق يكون الرز شرب كل المياه
نهدي النار شمعه لمده 12 دقيقه اخري
تقديم رز الريزو
يقدم مع دجاج استربس
دبابيس فراخ مقرمشه
التسميات
ملف الرز