لازانيا بالبشاميل
اللازنيا هي طريقه عمل مكرونه من المطبخ الإيطالي لاقت استحسان لدي كثير من دول العالم وخاصة لدي المطبخ الشرقي تعرفي علي طريقه عمل اللازنيا بالبشاميل في خطوات سهله وبسيطه..
لازانيا بالبشاميل |
مكونات عمل لازانيا بالبشاميل
- عبوه مكرونه لازانيا
- نصف كيلو لحم مفروم
- جبن متزريلا
- بصله كبيره الحجم
- معلقتين زبده او سمن
- بقدونس مفروم
- ملح
- فلفل اسود
- مكعب مرقه لحم
- 2 طماطم مقطعه مكعبات صغيره
- فلفل اخضر مقطع قطع صغيره
*البشاميل
- نصف كوب دقيق
- لتر لبن
- معلقتين زبده او سمن
- ملح، فلفل اسود
طريقه عمل لازانيا بالبشاميل
- في وعاء علي النار ضعي معلقتين الزبده ثم ضيفي اليهم البصل بعد فرمه ناعم ثم ضيفي اليهم اللحم المفروم
- ضيفي علي اللحم والبصل الطماطم والفلفل الرومي ثم الملح والفلفل الأسود ومكعب المرقة
- قلبي المكونات لبضع دقائق ثم هدي النار لمده 7 دقائق حتي يتعصج اللحم المفروم ثم ضيفي رشه بقدونس مفروم علي وجه اللحم المعصج
* تحضير البشاميل
- في وعاء علي النار سخني معلقتين الزبده ثم ضيفي اليهم كوب الدقيق وحمصي الدقيق حتي يصفر لونه
- ضيفي للدقيق اللبن بالتدريج مع التقليب المستمر ضيفي اليه رشه ملح وفلفل اسود
- استمري في التقليب حتي تحصلي علي قوام متوسط الي ثقيل
تطبيق الخطواط لعمل الازانيا بالبشاميل
- احضري حله بها ماء ساخن جدا اسقطي بها الازانيا لمده 30 ثانيه (نصف دقيقه) واخرجيها
- احضري صنيه (قالب مستطيل) وادهنيها ماده دهنيه زيت او سمن
- ضعي اول طبقه في الصنية شرائح من اللازنيا وفوقها طبقه لحم مفرومه وفوقها طبقه جبن موتزريلا وفوقها طبقه من البشاميل
- وهكذا الي ان تنتهي من كل شرائح الازانيا واحصري الي ان تكون اخر طبقه في الصنية بشاميل
- ادخلي قالب اللازنيا فرن حامي لمده 15 دقيقه الي ان يحمر وجه الصنية
التسميات
ملف المكرونات