طريقه عمل الرز المعمر للشيف نجلاء الشرشابي


قدمت الشيف نجلاء الشرشابي في برنامجها علي قد الايد المقدم علي قناه cbcسفره اليوم السبت الموافق 9/9/2023 طريقه عمل الرز المعمر بصدور الفراخ وسمن روابي( قشطه) هنشرح طريقة الشيف في السطور التاليه 

مقادير الرز المعمر للشيف نجلاء الشرشابي 

3كوب رز 
3 كوب لبن 
صدر فراخ واحد 
ملح
فلفل 
بصله مفرومه ناعم 
سمن روابي بالقشطه



طريقه عمل إلرز المعمر 

اولا تجهيز صدور الفراخ 

تقطع صدور الفراخ مكعبات ثم تشوح مع بصله مفرومه 
وملح وفلفل لمده 7 دقايق تقريبا 

ثانيا تجهيز طاجن الرز المعمر 

تغسل الرز ونصفبه كويس من الميا 
نحضر طاجن ندهن الجوانب ولارضيه سمن روابي بالقشطه.... 
ننزل الرز المغسول المصفي ونظبط الملح 
ونقلب بهدوء الرز مع اللبن والملح نضيف صدرو الدجاج 
مع الرز ونقلب مره اخري وعلي وش الطاجن نحط معلقتين كبار سمن روابي بالقشطه 

ثالثا تسويه الرز المعمر للشيف نجلاء الشرشابي 

أكدت الشيف نجلاء الشرشابي علي ضروره فتح الشوايه 
في فرن البوتاجاز عند تشويه طاجن الرز المعمر 
حتي يغلي اللبن مع الرز ثم بعد ما يشرب الرز اللبن 
نفتح الفرن من تحت لمده 15 دقيقه وبيكون احمر واستوي وجاهز للأكل...

 



متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال