كيف اسوي الذ كبسه بالفراخ

 


الكبسه من أشهر الأكلات السعوديه فهي اكله مفيده وتنفع في العزومات كطبق رئيسي..

هنقدم لكم اليوم كبسه الفراخ المشويه...

طريقه عمل الكبسه بالفراخ المشويه

المكونات

فرخه متوسطه الجحم مقطعه اربع قطع 

*تتبيله الفراخ 

1️⃣بصله كبيره

2️⃣فلفل رمي واحده كبيره 

3️⃣ 2حبه طماطم 

4️⃣كوبايه ذبادي

5️⃣ملح

6️⃣فلفل

7️⃣بهارات فراخ 

8️⃣ نص ليمونه، خل، معلقه صلصه، رشه زيت

9️⃣فصين توم مفرومين

مكونات رز الكبسه 

3كوب رز بسمتي
بصله صعيره مفرومه
جزره مبشوره
زيت
قرفه عود 
معلقه كركم
معلقه كاري
بهارات كبسه
مكعب مرقه 

مكونات الصوص المقدم مع كبسه الفراخ:

1.طماطم

2.فصين توم مهروسين

3. شطه حمرا

4.ملح

5.كمون

تحضير كبسه الفراخ 

1. تغسلي الفراخ جيدآ
2.في الكبه هنحط البوصله الفلفل الطماطم ونفرهم كويس
3.في بوله هنحط الزبادي و الملح والفلفل وبهارات الفراخ وعصير اليمون والخل والزيت ومعلقه الصلصه 
ونحط عليهم البصل والفلفل والطماطم ونقلبهم مع بعض ونحط عليهم الفراخ وننقعها ساعه (او قبلها بيوم في الثلاجه لطعم افضل) 

4.تحضير رز الكبسه

1. في حله هنحط الزيت يسخن وننزل عليه بالبصله تتبدل شويه وبعدين ننزل الجزر ونديلهم مع بعض وننزل بعد كدي بعود القرفه وكل البهارات 
نكون غسلنا الرز كويس وننزل بيه ونشوحهم مع بعض شويه لحد ما ميه الرز تنشف خالص.. 
ننزل بمقدار المياه او الشوربه (افضل تكون سخنه) 

شوي الفراخ

في صنيه نرص قطع الفراخ ونحط عليها التتبيله اللي كانت منقوعه فيها ونعطيها بورق فويل وتدخل الفرن لمده ساعه :ساعه ونص بعد ما تستوي نشيل ورق الفويل ونسبها تحمر من الوش وتاخد لون بني غامق.. 

تحضير الصوص 

في الكبه هضرب الطماطم والتوم والشطه والملح والكمون ومع التقديم معلقه صغيره زيت علي وش الصوص... 

التقديم 

في طبق مسلطح كبير بنغرف الزر الأول وبعدين قطع الفراخ المشويه (لو موجود مكسرات ممكن نحط علي الوش حبه لشكل أجمل) 




 








متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال