تعتبر الشاورما اكله تركيه الاصل وعرفها العرب عن طريق الحجاج الاتراك...
والان هنتعرف علي طريقه عمل شاورما اللحم علي طريقه الشيف فاطمه ابو حاتي..
مكونات شاورما اللحم
1_نص كيلو لحم مقطع شرائح رفيعه
2_قطعه ليه شرائح
الخطوه الاولي مكونات تتبيله اللحم
نص كوب خل
ربع كوب زيت
معلقه كبيره مسترده
معلقه بصل بودر
معلقه توم بودر
معلقه 7 بهارات
ملح
فلفل اسود
رشه سكر
الخضار
فلفل رومي مقطع جوليان
طماطم مقطعه جوليان
بقدونس مقطع
طريقه تتبيل اللحم
في بوله غويطه يضاف البهارات والملح والفلفل الاسود والسكر ثم المسترده والزيت والخل ويقلب ثم شرائح اللحم ويترك لمده ساعتين (من الأفضل قبلها بيوم تبات في التتبيله)...
التحضير
في طاسه غويطه يسخن الزيت كويس اوي
ننزل بشرائح اللحم ونشوحهم كويس لحد ما تستوي
نضع الخضار السابق ذكره علي الوجه ونقلب...
التقديم
مع عيش سوري او فينو
نصائح لنجاح شورما اللحم
تتبل الشاورما قبلها بيوم لسرعه السوي وأفضل طعم
التسميات
اكلات سريعه