اكله متكامله فيها الفراخ والرز سريعه في الطهي ممكن تقدم علي السفره بمفردها او بجانب شوربه لسان عصفور
والنهارده متنوعه هتقدم لكم وصفه الفراخ المحشيه رز بطريقه سهله وبسيطه فقط اتبعي الخطوات التاليه
مكونات الفراخ المحشيه رز
فرخه بلدي او بيضا حسب الرغبه
اكوب رز
بصله كبيره
ملح
فلفل اسود
بهارات فراخ
مكعب مرقه فراخ
حبهان مستكه( اختياري)
معلقه كبيره سمن
طريقه عمل الفراخ المحيشه رز
1 هنغسل الرز ونصفيه كويس في مصفه
2 في كبه هنفرم البصبه ناعم جدا
3 هنجهز حله نحط فيها معلقه السمنه ونشوح فيها البصله لحد ما تصفر فقط هنضيف الرز ونظبط الملح والفلفل والبهارات ونشوح لمده 5 دقايق
تجهيز الفراخ
هنغسل الفرخه كويس جدا بالميه والدقيق
هنتبل الفرخه بملح وفلفل من جوا وبره
هنجيب الرز ونحشي الفرخه من قلبها وبين الجلد ونخلي بالنا مش كتير لان الرز بينفش
هنسد مؤخره الفرخه بالقوانص بتاعت الفرخه
ونكتف الفرخه بحيت ندخل رجل الفرخه في المؤخره
التسويه
في حله فيها مايه مغليه مظبوط حيقها ونكون حطينا فيها مكعب الرقه هنحط الفرخه علي بطنها بحيث ان الصدر يكون لتحت
لمده نص ساعه ونقلبها علي ضهرها نص ساعه كمان وبتكون استوت
نخرجها من الشوربه بهدوء ونسبها تبرد تماما
للتحمير في زيت
هنعفر الفرخه شويه دقيق ونحمرها في الزيت
للتحمير في الفرن
هنعمل لها خلطه عباره عن
معلقه صلصه طماطم
زيت
توم مفروه
معلقه عسل ابيض( اختياري)
وندهن كل الفرخه من الخارج بالخلطه
ونحطها في صنيه داخل الفرن علي درجه حراره 180 لمده 15 دقيقه
للتقديم
سلطه ، رز، شوربه لسان عصفور
ملحوظه
لو فضل رز من الحشو نقطع عليه كبده الفرخه ويستوي زي الرز العادي ويقدم مع الفراخ
وبالهنا
التسميات
طيور
👍
ردحذف