المسقعه اكله مصريه تم اضافات بعض التغيرات اليها
لتصبح اجمل اليوم هنقدم طريقه عمل المسقعه بالبشاميل في خطواط بسيطه
مكونات المسقعه بالبشاميل واللحم المفروم
3حبات بتنجان رومي
3 حبات فلفل رومي
بطاطس اختياري
طماطم
توم
خل
ملح
فلفل اسود
مكونات البشاميل
ربع كوب دقيق
2 كوب لبن
ملح
فلفل اسود
معلقه سمن
مكونات اللحم المفروم
ربع كيلو لحم مفروم
بصله صغيره
قرن فلفل حامي
ملح فلفل اسود
مكغب مرقه لحمه
طريقه عمل المسقعه بالبشاميل واللحم المفروم
اولا تجهيز الخضار
يقطع كل من البتنجان والفلفل الرومي شرائح متوسطه ويحمر في زيت ويطلع في مصفه
ثانيا تعصيج اللحم
هنخرط البصله قطع صغيره وتشوح مع قليل من الزيت
ثم يضاف اليها اللحم المفروم ومكعب المرقه ونظبط الملح
لمده 5 دقائق نقلبها وتترك جانبا
ثالثا تحضير البشاميل
في وعاء هنسخن معلقه سمن ونحمر فيها الدقيق لحد ما لونه يصبح اصفر
هنضيف اللبن ؤيكون ساقع بالتدريج وع التقليب المستمر حتي نحصل علي قوام متوسط للبشاميل
رابعا تطبيق الخطواط
في صنييه هنحط طبقه بشاميل ثم طبقه بتنجان ثم طبقه لحم مفروم ثم طبقه فلفل رومي
وهكذا حتي تنتهي تاكميه مع مراعاه وش الصنيه يكون نشاميل
هنرش جبن موتزريلا علي الوجه اختياري
التسميات
اكلات سريعه