الفول المدمس في البيت
من اهم الاكلات الشعبيه في مصر الفول المدمس يمكنك إعداده علي الفطار او العشا
او يمكنك اضافه بعض المكونات البسيطه اليه ويصبح وجبه غذاء رئيسيه
اعددنا لكم اليوم طريقه عمل الفول المدمس في البيت بطعم رائع وافضل من المطاعم
فول مدمس |
مكونات الفول المدمس
- نص كيلو فول
- ربع كوب فول مدشوش
- معلقه كبيره عدس اصفر، او رز
- جزره متوسطه الحجم
- طماطم واحده صغيره
- عصير ليمونه
- معلقه كبيره كركم
- معلقه صغيره بيكينج بودر
طريقه عمل الفول المدمس
- يجب عليكي نقع الفول الجاف لمده ليله كامله قبل البدء في تجهيزه
- بعدها قومي بغسل الفول والعدس والفول المدشوش
- قطعي الجزر الي حلقات والطماطم الي اربع اجزاء
- في دماسه الفول ضعي المكونات مع عصير الليمون ومعلقه الكركم
- زودي المكونات ماء بيغلي ثم ضيفي معلقه البيكينج بودر
- سوف تلاحظين ان الماء بداء في الفوران لا تقلقي هذا من البيكينج بودر.. لتسريع عمليه السواء
- اتركي الفول يغلي مع باقي المكونات لمده 10 دقائق
- ثم ضعي الشياطه علي اصغر شغله في البوتاجاز مه تهدات نار الشعله جدا
- ضعي دماسه الفول علي الشياطه لمده 5 ساعات
- مع مراعاه مراقبه الفول من وقت لاخر اذا احتاج الي ماء زيدي ماء ساخن بيغلي
*يمكنك ايضا عمل الفول المدمس في حله اذا كنتي لا تمتلكي دماسه
- عن طريق استخدام حله الومنيوم محكمه الغلق تضعي كل مكونات الفول وذيدي الماء الساخن الي اخر الحله
- ثم ضعي ورق الومنيوم او فوطه وغطي الحله باحكام
- بعد 5 دقائق هدي الشعله جدا وضعي شياطه وضعي عليها حله الفول
- لمده 5 ساعات واحذر من فتح الحله علي الفول اثناء الطهي
- لان ذلك يعرض الفول الي الاكسده وبالتالي يسود لونه
التسميات
اكلات شعبيه
ان خلص الفلول انا مش مسؤل
ردحذف