كشري بعدس اصفر
الكشري بالعدس الأصفر اكله اقتصاديه جدا سريعه
مكونات الكشري بالعدس الأصفر
- 2كوي رز مصري ابيض
- كوب عدس اصفر
- بصله متوسطه الحجم
- زيت
- ملح
- كمون
طريقه عمل الكشري بالعدس الاصفر
- في حله علي النار ضعي الزيت يسخن ثم ابشري البصله وشوحيها في الزيت
- ضيغ مقدار الرز والعدس علي البصله وقلبي لمده 7 دقائق
- ضيفي الملح والكمون وقلبي مره اخري
- زيدي الرز والعدس ماء ساخن بيغلي مقدار 2 كوب
- غطي الحله ختي يتشرب الرز كل الماء
- علي نار هاديه جدا ضعي الحله لمده 12 دقيقه
تقديم الكشري بالعدس الاصفر
- يمكنك تقديم الكشري الاصفر مع السلطه الخضرا
- او مع صلصه الكشري المعتاده
- مع عيش شامي مقطع ومحمص في الفرن
- مع بيض مدحرج
* طريقه عمل البيض المحرج
- قومي بسلق عدد من البيض بعدد أفراد اسرتك
- بعد السلق اتركي البيض حتي يبرد تماما
- قشري البيض
- ضعي طاسه علي النار بها معلقه كبيره سمن او زيت
- ضعي البيض في الطاسة وحمريه من كل الحوانب
- رشي عليه بعد التحمير ملح وفلفل اسود
* طريقه عمل صلصله الكشري
- تضرب كميه مناسبه من الطماطم في الخلاط الكهربائي
- ثم في حله ضعي زيت وحمري به فصين توم مفرومين
- ثم ضيفي اليه معلقه خل ثم ضيفي اليهم الطماطم
- زيدي عليهم ملح وفلفل اسود
- اتركي المكونات تغلي لمده 8 دقائق
- ثم تقدم بجانب الكشري
التسميات
اكلات شعبيه