طريقه عمل كشري بعدس اصفر

 كشري بعدس اصفر

الكشري بالعدس الأصفر اكله اقتصاديه جدا سريعه
تتكون من رز وعدس اصفر وبعض المكونات الموجودة بمطبخك يمكنك اعدادها في أقل من نصف ساعه 
كشري بعدس اصفر 

مكونات الكشري بالعدس الأصفر 

  1. 2كوي رز مصري ابيض
  2. كوب عدس اصفر
  3. بصله متوسطه الحجم
  4. زيت 
  5. ملح
  6. كمون

طريقه عمل الكشري بالعدس الاصفر

  • في حله علي النار ضعي الزيت يسخن ثم ابشري البصله وشوحيها في الزيت 
  • ضيغ مقدار الرز والعدس علي البصله وقلبي لمده 7 دقائق
  • ضيفي الملح والكمون وقلبي مره اخري 
  • زيدي الرز والعدس ماء ساخن بيغلي مقدار 2 كوب
  • غطي الحله ختي يتشرب الرز كل الماء
  • علي نار هاديه جدا ضعي الحله لمده 12 دقيقه 

تقديم الكشري بالعدس الاصفر 

  • يمكنك تقديم الكشري الاصفر مع السلطه الخضرا
  • او مع صلصه الكشري المعتاده 
  • مع عيش شامي مقطع ومحمص في الفرن
  • مع بيض مدحرج

* طريقه عمل البيض المحرج

  • قومي بسلق عدد من البيض بعدد أفراد اسرتك
  • بعد السلق اتركي البيض حتي يبرد تماما 
  • قشري البيض 
  • ضعي طاسه علي النار بها معلقه كبيره سمن او زيت 
  • ضعي البيض في الطاسة وحمريه من كل الحوانب
  • رشي عليه بعد التحمير ملح وفلفل اسود

* طريقه عمل صلصله الكشري 

  • تضرب كميه مناسبه من الطماطم في الخلاط الكهربائي 
  • ثم في حله ضعي زيت  وحمري به فصين توم مفرومين 
  • ثم ضيفي اليه معلقه خل ثم ضيفي اليهم الطماطم 
  • زيدي عليهم ملح وفلفل اسود 
  • اتركي المكونات تغلي لمده 8 دقائق 
  • ثم تقدم بجانب الكشري 


متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال