طريقه شوي الكفته في الفرن

الكفته المشويه في الفرن 

الكفته المشويه من الأكلات الشهيه جدا تقدم كطبق رئيسي مع سلطه الطحينه والرز الابيض المصري

وايضا يمكنك تناولها في حاله اتباعك حميه غذائيه 

فهي تحتوي علي دهون صحيه 

كفته مشويه في الفرن 

مكونات الكفته المشويه في الفرن 

  1. كيلو لحم مفروم يفضل به نسبه دهن 
  2. 2 بصله كبيره الحجم
  3. فصين ثوم
  4. بهارات شوي
  5. معلقه صغيره ملح
  6. ربع معلقه صغيره جنزبيل
  7. معلقه صغيره فلفل اسود 
  8. نصف معلقه صغيره بيكنيج بودر 
  9. نصف معلقه صغيره شطه( اختياري) 
  10. حزمه بقدونس 
  11. قطعه فحم متوسطه الجحم 

طريقه عمل الكفته المشويه في الفرن 

  • في الكبه اضربي البصلتين جيدا مع الثوم 
  • في بوله ضيفي كيلو اللحم المفروم مع كل التوابل المذكوره في الوصفه ثم ضيفي البصل والبيكنج بودر
  • قلبي خليط اللحم جيدا وغطي البوله واتركيه لمده ساعتين علي الاقل 
  • بعد ذلك جهزي صنيه بهما ماده دهنيه وماء مثلج
  • بللي كف يديك بالماء المثلج وابدئي في تصبيع الكفته علي أعواد خشبيه او علي شكل أسطوانه
  • رصي اصابع الكفته في الصنيه واخليها فرن حامي علي درجه حراره 180 لمده 15 دقيقه (ربع ساعه) 
  • اثناء تواجد الكفته في الفرن احضري قطعه فحم وضعيها علي النار حتي يصبح لونها أحمر 
  • عند خروج الكفته من الفرن في ورق الومنيوم ضعي الفحم وهو ساخن وفوقه نقطه سمن او زيت 
  • غطي الصنيه سريعا حتي تاخذ رائحه الشوي من الفحم 
  • قدمي الكفته مزينه بالبقدونس مع رز ابيض 
  • سلطه الطحينه 


متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال