محشي الخس
محشي الخس هو المنافس الأول لمحشي ورق العنب من حيث الطعم والشكل وطريقه التحضير...
في الأونه الاخيره ارتفع سعر ورق العنب و البديل له هو ورق الخس بنفس مكونات وطريقه ورق العنب حضري محشي الخس...
محشي خس |
مكونات محشي الخس
- 5 خسات كبار الحجم (يعادل كيلو ورق عنب)
- بصلتين متوسطين الحجم
- طماطم
- بهارات محشي
- ملح
- فلفل اسود
- مكعب مرقه
- شبت، كسبره، بقدونس
- زيت ذره او خليط
- كيلو رز مصري (لكل 5 خسات)
- 2كوب شوربه دجاج او لحم
طريقه عمل محشي الخس
اولا..
- تقطع أوراق الخس من العروق
- تسلق في ماء ساخن به رشه كمون ونقطة زيت لمده 10 ثواني لا اكثر
- يخرج ورق الخس من الماء ويترك حتي يبرد ولسهوله الحشي قومي بفرد الورق ورصه في طبق...
ثانيا..
- قومي بوضع حله علي النار بها ربع كوب زيت
- ضيفي إليها البصل المبشور ناعم قلبي البصل حتي يذبل
- ثم ضيفي الطماطم بعد ضربها بالخلاط
- اغسلي الخضره جيدا وقطعيها قطع صغيره الشبت، البقدونس، الكسبره
- ضيفي التوابل الي الطماطم والخضرة والرز بعد غسله ونصفيته من الماء جيدا
- قلبي الخلطه جيدا واتركيها حتي تبرد
ثالثا..
- علي طريقه لف السمبوسك ابدئي لف ورق الخس
- ضعي في كل ورقه نصف معلقه صغيره خلطه المحشي
- ولفي الورق علي شكل مثلث مثل السمبوسك تماما
- او يمكنك لف ورق الخس مثل لف الكرنب عن طريق وضع الخلطه ثم لف ورقه الخص رول
رابعا...
- بعد الانتهاء من لف ورق الخص ضعي الحله علي البوتاجاز وزيدها الي الربع شوربه ساخنه
- ضعي طبق مسلطح فوق الخس ثم غطي الحله
- الي ان تتشرب كل الشوربه ثم انزعي الطبق المسلطح
- وهدي النار تماما او ضعي شياطه لمده 15 دقيقه
- قدمي ورق الخس مع الليمون والزبادي لتحصلي علي طعم ورق العنب تماما
- او قدميه في اطباق الي جانب بانيه فراخ
التسميات
محاشي