من الأكلات الشهيه وتنفع غدا أو عشا وسهله التحضير وسريعه ومحبيه لدي الجميع
وقت التحضير 30 دقيقه
تكفي 4 اشخاص
مكونات المكرونه بالجمبري والويت صوص
1/2كيلو جمبري مقشر
كيس مكرونه قلم (او اي نوع محبب لديكي)
جبنه بارميزان او موزريلا
4فصوص توم مفروم
فلفل الوان مقطع لقطع صغيره
ملح
فلفل
بهارات مشكله
مقادير الوايت صوص
2 معلقه كبيره ذبده
2كوب حليب
3 معالق كبار دقيق
ملح
فلفل
الطريقه
سلق المكرونه
في ماء مغلي نضع المكرونه تسلق لمده 8 دقائق
3/4 سوي
(بناخد كوب من ماء السلق)
تحضير الجمبري
في طاسه غويطه ننزل بالذبده ونشوح التوم معاها لحد ما يصفر فقط ثم ننزل ب الفلفل الألوان والجمبري والملح والفلفل والبهارات
طريقه تحضير الوايت صوص
بتحضري طاسه علي النار هاديه وننزل ب 2 كوب لبن
ثم الدقيق ونقلب كويس لحد ما الدقيق يدوب في اللبن
ونحط بالذبده والملح والفلفل الأسود ونقلب حتي نحصل علي قوام كريمي متماسك (مش تقيل)
ثم نجهز طاجن كبير ونضع المكرونه ثم الوايت صوص ونقلبهم ثم الجمبري وعلي الوجه وايت صوص وجبنه بارميزان او موتزريلا مبشوره
يدخل الفرن ياخد لون دهبي لمده 10دقيقه علي الاكثر
وبعد الخروج تقدم مع رشه بقدونس علي الوجه
تقدم مع
بطاطس محمره
سمبويك
ملحوظه
ممكن استخدام كوب لبن وكوب من ماء سلق المكرنه
الخطوه دي بتدعم طعم الصوص اوي
التسميات
ملف المكرونات