طريقه عمل برجر بفول الصويا للشيف هاله فهمي
برجر فول الصويا هو نوع برجر اقتصادي وصحي قدمت الشيف هاله فهمي
مكونات عمل البرجر بفول الصويا
- كوب فول صويا
- نصف كيلو لحم مفروم
- معلقه صغبره 7 بهارات
- نصف ملعقه صغيره بصل بودر
- نصف معلقه صغيره توم بودر
- نصف معلقه صغيره بيكينج بودر
- معلقه كبيره بقسماط مطحون
- ملح
- فلفل اسود
طريقه عمل البرجر بفول الصويا
- يتم نقع فول الصويا لمده لاتقل عن ساعتين حتي ينفش( يتضاعف حجمه)
- ثم يصفي من الماء في مصفه جيدا
- في الكبه هنضرب اللحم المفروم مع فول الصويا وكل التوابل والبقسماط المطحون
- حتي يتم التجانس بين كل المكونات
- نضع فيه اللحم وفول الصويا في التلاجه لمده ساعه
- بعدها نشكل البرجر علي شكل دوائر متوسطه الحجم والسمك
- نضعها في طبق وبين طبقات البرجر نضع كيس نايلون
- ثم الي الثلاجه لمده ساعتين
- نجهز طاسه او جريل ونحمر البرجر علي كل وجه 4 دقائق
برجر فول الصويا
تقديم برجر فول الصويا
- يقدم مع عيش الكايزر والماينيز والكاتشب والمسترده
- حلقات طماطم
- حلقات بصل
- بطاطس محمره
- شيبسي
- شرائح جبن شيدر
- خص
ملحوظه
لابد من وضع البرجر في الثلاجه بعد تشكيله حتي يتماسك
التسميات
برجر