كوارع مسلوقه
الكوارع من الأكلات الشهيه جدا المفيده للكبار والصغار ومن أهم اكلات عيد الاضحي ولها فوائد كتيره جدا خاصتآ للمفاصل والركبه.. تتكون من كوارع وبصل وبعض المكونات الموجودة بمطبخك تابعي معنا
شوربه كوارع |
مكونات عمل الكوارع المسلوقه
- كوارع
- بصله كبيره
- ملح
- فلفل اسود
- حبهان
- ورق لورا
- فصين ثوم
طريقه عمل الكوارع المسلوقه
- اغسلي الكوارع جيدا بماء دافئ ثم انقعيها في ماء وخل وليمون وملح لمده ساعه
- اشطفي الكوارع من ماء النقع ثم افركيها بالدقيق جيدا
- اغسليها مره اخري وتخلصي من الدقيق بماء جاري حتي تتخلصي من رائحه الزفاره
- في حله علي النار بها ماء ضعي البصله مقطعه اربع تربع ثم ورق اللورا والحبهان والملح والفلفل والثوم
- غطي الحله حتي تغلي الماء جيدا
- اسقطي الكوارع بالحله بدون غطا
- سوف تلاحظين وجود ريم لونه ابيض بعد وضع الكوارع بالماء انزعي الريم الابيض كلما وجدتيه علي وجه الكوارع
- غطي الحله واتركيها علي النار لمده 45 دقيقه (ساعه الا ربع)
- بعدها تكون الكوارع استوت الشوربه جاهزه للتقديم
* يمكنك أيضا عمل الكوارع في طاجن بالفرن
- يمكنك بعد سلق الكوارع وضعها في طاجن فخار وتدخليها فرن حامي لمده 10 دقائق حتي تاخذ لون التحمير
- قدمي الكوارع مع فتته الرز بشوربه الكوارع
التسميات
اكلات عيد الاضحي