سمك بوري مشوي بالفرن
كلنا او معظمنا يعشق اكله السمك المشوي والمقلي
هنشرح اليوم طريقه عمل سمك البوري المشوي في المنزل بخطواط سهله جدا
سمك بوري مشوي |
مكونات خلطه السمك البوري المشوي
- 4 سمكات بوري حجم متوسط
- طماطم
- بصلتين كبار
- نص راس ثوم كبيره
- كوب دقيق
- حزمه كرفس متوسطه الحجم
- حزمه كسبره
- ملح
- فلفل اسود كسبره جافه
- كمون
- ربع كوب زيت
- عصير ليمونتان
طريقه عمل سمك البوري المشوي بالفرن
- قومي بغسل سمك البوري جيدا بماء جاري
- في الكبه افرمي كلا من الثوم، البصل، الطماطم جيدا
- ضيفي عليهم الكرفس والكسبره الخضرا ثم كل البهارات المذكوره بالوصفه
- اعصري الليمون علي الخلطه وممكن تضفي معلقه صغيره خل ابيض
- في صنيه فرن ضعي سمك البوري واحشي بطنه بالخلطه السابق اعددها
- بواسطه سكين حاد اصنعي بعض الشقوق في ظهر السمك
- ادخلي الخلطه في هذه الشوق وغلفي كل السمك بالبقي من الخلطه جيدا
- رشي كوب الدقيق علي السمك من كل الجوانب بحيث يكون مغلف بالدقيق
- ثم ضيفي ربع كوب الزيت الي صنيه السمك
- ادخلي صنيه السمك الي فرن حامي علي درجه حراره 200 بعد تغطيها بورق الالومنيوم
- لمده 30 دقيقه ثم انزعي ورق الالومنيوم واتركي الصينه لمده 10 دقائق اخري
التسميات
اسماك