طريقه عمل سمك بوري مشوي بالفرن

سمك بوري مشوي بالفرن 

كلنا او معظمنا يعشق اكله السمك المشوي والمقلي 

هنشرح اليوم طريقه عمل سمك البوري المشوي في المنزل بخطواط سهله جدا

سمك بوري مشوي 

مكونات خلطه السمك البوري المشوي 

  1. 4 سمكات بوري حجم متوسط 
  2. طماطم 
  3. بصلتين كبار 
  4. نص راس ثوم كبيره 
  5. كوب دقيق 
  6. حزمه كرفس متوسطه الحجم 
  7. حزمه كسبره 
  8. ملح 
  9. فلفل اسود كسبره جافه 
  10. كمون 
  11. ربع كوب زيت 
  12. عصير ليمونتان 

طريقه عمل سمك البوري المشوي بالفرن 

  • قومي بغسل سمك البوري جيدا بماء جاري 
  • في الكبه افرمي كلا من الثوم، البصل، الطماطم جيدا 
  • ضيفي عليهم الكرفس والكسبره الخضرا ثم كل البهارات المذكوره بالوصفه 
  • اعصري الليمون علي الخلطه وممكن تضفي معلقه صغيره خل ابيض 
  • في صنيه فرن ضعي سمك البوري واحشي بطنه بالخلطه السابق اعددها 
  • بواسطه سكين حاد اصنعي بعض الشقوق في ظهر السمك 
  • ادخلي الخلطه في هذه الشوق وغلفي كل السمك بالبقي من الخلطه جيدا 
  • رشي كوب الدقيق علي السمك من كل الجوانب بحيث يكون مغلف بالدقيق 
  • ثم ضيفي ربع كوب الزيت الي صنيه السمك 
  • ادخلي صنيه السمك الي فرن حامي علي درجه حراره 200 بعد تغطيها بورق الالومنيوم
  • لمده 30 دقيقه ثم انزعي ورق الالومنيوم واتركي الصينه لمده 10 دقائق اخري 

 

متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال