طريقه عمل الرقاق الناشف

الرقاق الناشف

من أهم الأكلات التي تقدم في عيد الاضحي المبارك

يمكنك تحضيره في مطبخك بسهوله جدا يمكنك أيضا عمل الرقاق الناشف باللحمه المفرومه والرقاق الطري النوعين من الرقاق الناشف والطري لهم طعم خاص وجميل... 

رقاق ناشف باللحم المفروم 

مكونات عمل الرقاق الناشف 

  1. 10 رقاق لكل صنيه 
  2. نص كيلو لحم مفروم
  3. بصله متوسطه
  4. حبه فلفل رومي
  5. 2 طماطم 
  6. ملح
  7. فلفل اسود 
  8. مكعب مرقه لحم 
  9. 2كوب شوربه لحم
  10. سمن 

طريقه عمل الرقاق الناشف 

*اولا تعصيج اللحم المفروم 

  • في الكبه قومي بفرم البصله ناعم 
  • تحضري وعاء علي النار وضعي به قليل من الزيت سخني الزيت وضيفي اليه البصله وشوحيها حتي تاخذ اللون الأصفر 
  • ثم ضيفي اللحم المفروم وقلبيه مع البصل 
  • ثم قطعي الطماطم مكعبات صغيره والفلفل الرومي أيضا مكعبات صغيره وضفيهم الي اللحم المفروم 
  • زيدي عليهم الملح، الفلفل الأسود، مكعب مرقه اللحم
  • قلبي اللحم المفروم مع باقي المكونات لمده 7،8 دقائق علي الأكثر ويصبح جاهز لحشو طبقات الرقاق

*ثانيا تحضير الرقاق الناشف 

  • سخني الشوربه بحيث تكون ساخنه وليس لدرجه الغليان حتي لا تهري الرقاق
  • جهزي صنيتن فرن في الاولي ضعي الشوربه والثانيه ادهنيها سمن 
  • خذي الرقاق كل واحده علي حدي بلليها جيدا في الشوربه من الوجهين ثم ضعيها في الصنية الاخري المدهونه سمن وادهني الرقاقه سمن سائل علي الوجه 
  • ثم خذي رقاقه اخري وكرري نفس العمليه الي ان تصلي الي عدد خمس رقاقات مبللين شوربه ومدهونين سمن 
  • احضري اللحم المفروم المعصج وضعيه فوق الرقاقه الخامسه 
  • وكرري عمليه الرقاق مره اخري للخمس رقاقات الباقين بللي الرقاقه شوربه وضعيها في الصنية وعلي الوجه مسحه سمن الي ان تنتهي من كل كميه الرقاق 
  • ادخلي صنيه الرقاق فرن حامي جدا علي درجه 280لمده 15 دقيقه حتي تاخذ لون ذهبي 
  • فور خروجها من الفرن وهي ساخنه رشي عليها قليل من الشوربه وغطي الصنية حتي تهداء وبعدها قطعيها

*هل تعلمني انه بإمكانك عمل الرقاق الناشف بالمنزل 

  • احضري 3 كوب من الدقيق عليهم رشه ملح واعجنيهم بالماء جيدا واتركيهم في مكان دافئ لمده نصف ساعه 
  • ثم قسمي العجين علي 8 كرات متساويه 
  • وعلي سطح مرشوش دقيق افردي كل كره الي ان تحصلي علي دائره عجين رقيقه 
  • رصيها في صنيه واخليها فرن حامي لمده 5 دقائق 
  • واقلبيها الجانب الاخر 5 دقائق اخري اول اقل علي حسب درجه حراره الفرن لديكي
  • اخري الرقاق من الفرن وغطيه بفوطه وابدئي في استخدامه بعدها 

متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال