كبده بالرده الشرقاوي
يعلم جمينا الفوائد الكثيره للكبده وخاصآ لعلاج الأنيميا
فهي اكله مذهله بها فوائد عديده لجسم الإنسان وهي أيضا طبق رئيسي علي سفرتك في عيد الأضحى وكافه المناسبات والعزومات ومحلات الشرقاوي من أشهر محلات الكبده وتتميز بطعم خاص بها وسوف نستعرض معكم اليوم طريقه محلات الشرقاوي لعمل الكبده بالرده تابعي معنا...
كبده بالرده |
مكونات عمل الكبده بالرده
- نصف كيلو كبده مقطع شرائح
- معلقتين رده
- معلقتين دقيق
- 5 فصوص توم
- فلفل حار (اختياري)
- فلفل رومي اخضر
- عصير ليمونه
- كسبره جافه
- ملح
- فلفل اسود
- بقدونس للتقديم
طريقه عمل الكبده بالرده
- افرمي الثوم مع الفلفل الحار والفلفل الرومي والملح والكسبره والفلفل الأسود وعصير الليمون جيدا
- تبلي الكبده بخليط الثوم واتركيها لمده 3 ساعات علي الاقل
- ثم احضري طبق وضعي به الرده مع الدقيق وقلبيهم سويآ
- غلفي كل شريحه كبده بالرده جيدا من الوجهين
- في طاسه بها زيت ساخن انزلي شرائح الكبده حتي تاخذ لون ذهبي فاتح (الكبده سريعه التحمير)
- يمكنك أيضا شوي الكبده بالرده في الشوايه الكهربائيه او جريل علي البوتاجاز بدون إضافة زيت
- قدمي طبق الكبده مزين بالقدونس مع عيش بلدي طازج
التسميات
اكلات عيد الاضحي