شوربه الكابوريا
من المؤكولات البحريه الغنيه جدا بالفسفور ومفيده للجسم
سهليه سريعه لا يوجد بها مكونات معقده وطعمها غايه في الروعه
ببعض من الكرفس والملح والكمون واشياء اخري جهزي اجمل طبق شوربه كابوريا
شوربه كابوريا |
مكونات شوربه الكابوريا
- كيلو كابوريا
- حزمه كرفس اخضر
- ملح
- كمون
- ثوم
- ربع كوب عصير ليمون
- بصله
طريقه عمل شوربه الكابوريا
- عند شراء الكابوريا اختاري الكابوريا صغيره الحجم فهي لها طعم اجمل
- اغسلي الكابوريا بالماء الجاري جيدا حتي تتخلصي من كل الرمال بها
- في حله علي البوباجاز ضعي ماء نظيف به الكرفس الملح الكمون الثوم بعدفرمه والبصل ايضا بعد فرمه وعصير الليمون
- غطي الحله واتركي الماء يغلي مع المكونات جيدا
- بعد غليان الماء ضعي كل الكابوريا واتركيها علي النار لمده 25 دقيقه
- اغرفي شوربه الكابوريا في اطباق التقديم الي جانب الليمون
* هل تعلمي انك تسطيعي شوي الكابوريا علي الشوايه
- اغسلي الكابوريا جيدا
- في بوله ضعي الثوم والملح والكمون وزعتر ومعلقه زيت كبيره
- ضعي ايضا الليمون وومعلقه صويا صوص
- اسقطي الكابوريا في اللتبيله واتركيها ساعتين علي الاقل
- ضعي الكابوريا علي الجريل وقلبيها من وقت لاخر
التسميات
اسماك