طريقه عمل البانيه المقرمش

 البانيه المقرمش 

البانيه او شرائح صدور الدجاج اكله مفضله لدينا جميعا كي تحصلي علي طبقه مقرمشه كرسبي فوق البانيه عليكي اتباع الخطواط التاليه 
بانيه مقرمش

مكونات البانيه المقرمش 

  1. نصف كيلو بانيه 
  2. عصير 2 بصله 
  3. ملح 
  4. فلفل اسود 
  5. توم بودر 
  6. بصل بودر 

مكونات تتبيله البانيه المقرمشه 

  1. كوب بقسماط مطحون ناعم 
  2. نصف كوب دقيق 
  3. ربع كوب نشا 
  4. نصف معلقه صغيره بيكينج بودر 
  5. عدد 2 بيضه 
  6. ملح 
  7. فلفل اسود 

للقلي 

  1. زيت ساخن 

طريقه عمل البانيه المقرمش 

  • اغسلي شرائح صدور الدجاج جيدا بماء وليمون وصفيه 
  • ضعي البانيه في بوله معليه عصير البصل والملح والفلفل الاسود  والبصل والتوم البودر 
  • اتركي البانيه في عصير البصل بالثلاجه لمده لا تقل عن ساعتين 

تتبيل البانيه 

  • احضري بوله ضعي بها البيض مع رشهه فلفل اسود وقلبي جيدا 
  • احضري طبق اخر وضعي به البقسماط والدقيق والنشا و البيكينج بودر 
  • اخرجي البانيه من الثلاجه وضعيه اولا بطبق البيض ثم غلفيه بطبقه من خليط البقسماط
  • في طاسه سخني زيت جيد وانزلي به شرائح البانيه مع الحرص عند التقليب من جنب الي اخر حتي لاتفقدي التتبيله بالزيت 
  • اخرجي البانيه من الزيت علي مناديل مطبخ 

*طريقه اخري للتبيله البانيه بنفس المكونات المذكوره 

  • في بوله ضعي الدقيق مع النشا والبكينج بودر وضيفي اليهم قليل من الماء الي ان تحصلي علي عجينه سائله 
  • في طبق اخر ضعي البقسماط
  • وفي بوله البيض مع الفلفل الاسود
  • ضعي شرائح البانيه في عجينه الدقيق اولا ثم بوله البيض ثم البقسماط 
  • تقلي شرائح البانيه في زيت ساخن 

تقديم البانيه 

  • قدمي البانيه لاسرتك مع مكرونه او رز ابيض
  • مع سلطه خضرا وعيش طازج 
  • مع بطاطس محمره


متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال