البانيه المقرمش
البانيه او شرائح صدور الدجاج اكله مفضله لدينا جميعا كي تحصلي علي طبقه مقرمشه كرسبي فوق البانيه عليكي اتباع الخطواط التاليه
بانيه مقرمش |
مكونات البانيه المقرمش
- نصف كيلو بانيه
- عصير 2 بصله
- ملح
- فلفل اسود
- توم بودر
- بصل بودر
مكونات تتبيله البانيه المقرمشه
- كوب بقسماط مطحون ناعم
- نصف كوب دقيق
- ربع كوب نشا
- نصف معلقه صغيره بيكينج بودر
- عدد 2 بيضه
- ملح
- فلفل اسود
للقلي
- زيت ساخن
طريقه عمل البانيه المقرمش
- اغسلي شرائح صدور الدجاج جيدا بماء وليمون وصفيه
- ضعي البانيه في بوله معليه عصير البصل والملح والفلفل الاسود والبصل والتوم البودر
- اتركي البانيه في عصير البصل بالثلاجه لمده لا تقل عن ساعتين
تتبيل البانيه
- احضري بوله ضعي بها البيض مع رشهه فلفل اسود وقلبي جيدا
- احضري طبق اخر وضعي به البقسماط والدقيق والنشا و البيكينج بودر
- اخرجي البانيه من الثلاجه وضعيه اولا بطبق البيض ثم غلفيه بطبقه من خليط البقسماط
- في طاسه سخني زيت جيد وانزلي به شرائح البانيه مع الحرص عند التقليب من جنب الي اخر حتي لاتفقدي التتبيله بالزيت
- اخرجي البانيه من الزيت علي مناديل مطبخ
*طريقه اخري للتبيله البانيه بنفس المكونات المذكوره
- في بوله ضعي الدقيق مع النشا والبكينج بودر وضيفي اليهم قليل من الماء الي ان تحصلي علي عجينه سائله
- في طبق اخر ضعي البقسماط
- وفي بوله البيض مع الفلفل الاسود
- ضعي شرائح البانيه في عجينه الدقيق اولا ثم بوله البيض ثم البقسماط
- تقلي شرائح البانيه في زيت ساخن
تقديم البانيه
- قدمي البانيه لاسرتك مع مكرونه او رز ابيض
- مع سلطه خضرا وعيش طازج
- مع بطاطس محمره
التسميات
طيور