ام علي من أشهر الحلويات الشرقيه يمكنك تناولها ساخنه او بارده وهي حلوي أصلها مصري تنسب الي سيده تدعي ام علي هي اول من صنعها وحازت علي إعجاب الجميع وانتشرت الي يومنا هذا
ام علي |
ام علي بالمكسرات
مكونات ام علي بالمكسرات
- نصف كيلو ميلفي (متوفر لدي المحلات)
- نصف كوب مكسرات مشكله
- نصف كوب زبيب
- معلقه صغيره قرفه (اختياري)
- لتر لبن
- نصف كوب سكر
- كوب قشطه او كريمه خفق
طريقه عمل ام علي بالمكسرات
- اغلي اللبن اولا ثم ضعي عليه السكر وقلبي حتي يذوب السكر باللبن
- في طاجن فخار كسري الميلفي الي قطع كبيره الجحم
- ثم ضعي عليها المكسرات والقرفة وقلبي المكونات
- ضيفي اليهم اللبن المحلي والقشطة علي الوجه
- ادخلي ام علي فرن حامي الي ان يحمر وجهها وياخذ لون ذهبي
طريقه عمل ام علي بالرقاق المصري
اذا كنتي تبحثين عن طريقه اقتصاديه لصنع ام علي فاليكي هذه الطريقه بالرقاق الناشف
مكونات ام علي بالرقاق
- عدد 10 رقاقات حسب حجم القالب المستخدم
- نصف كوب جوز هند
- نصف كوب زبيب
- نصف كوب مكسرات
- كوب الاربع سكر
- كوب قشطه
- لتر ونصف لبن
طريقه عمل ام علي بالرقاق
- اغلي اللبن وحليه بالسكر حسب رغبتك
- جهزي قالب بيركس او فخار وكسري به الرقاق الي قطع صغيره
- ضعي علي الرقاق المكسرات وجوز الهند والزبيب وقلبيهم
- ضيفي اللبن المحلي الي الرقاق وعلي الوجه ضعي القشطه
- ادخلي ام علي الفرن الي ام تاخذ لون ذهبي
طريقه عمل ام علي بالكرواسون
هذه ايضا طريقه سهله للحصول علي ام علي مثل المحلات
مكونات ام علي بالكرواسون
- عدد 6 قطع كرواسون الحجم المتوسط
- لتر لبن
- نصف كوب سكر
- كوب مكسرات مشكله
- نصف كوب قشطه
- نصف معلقه صغيره قرفه
مكونات عمل ام علي بالكرواسون
- قطعي الكرواسون الي قطع متوسطه الحجم
- اغلي اللبن وضيفي اليه السكر
- ضعي المكسرات علي الكرواسون
- ورشه القرفه ثم ضيفي اليها اللبن
- علي الوجه ضعي القشطه
- ادخلي ام علي فرن ساخن لمده 15 دقيقه الي ان تاخذ لون ذهبي
التسميات
حلويات شرقيه