طريقه عمل عجينه الطعميه

 

طعميه 

الطعميه او الفلافل من اشهي الأكلات الشعبيه خاصا اذا كانت سخنه وبسمسم تقدري تحضري عجينه الطعميه في المنزل وحفظها بالفريزر واستعمالها عند الحاجه (تحمر بالزيت فقط)

الطعميه او الفلافل ليها اسررها عشان تظبط زي طعميه المطاعم

طريقه عمل عجينه الطعميه

اولا المكونات

  1. نصف كيلو فول مدشوش
  2. خضره (كسبره خضره، شبت، كرات) 
  3. بصله متوسطه الحجم 
  4. عدد 5فصوص ثوم
  5. ملح
  6. كسبره ناشفه 
  7. نصف رغيف عيش بلدي 

طريقه عمل عجينه الطعميه 

  1. قومي بنقع الفول 24ساعه كامله قبل البدء في تحضير الطعميه.. 
  2. بعد نقعه 24ساعه صفيه من الماء
  3. احضري الكبه او الخلاط الكهربائي وضعي به الفول مع نصف حزمه الخضره (نصف كسبره، نصفشبت، نصف كرات) 
  4. ثم قطعي البصله وضعها معهم ثم الثوم والملح والكسبره الناشفه ونصف رغيف العيش بعد بله جيدا بالماء
  5. شغلي الكبه علي السرعه العاليه حتي تتجانس المكونات تحصلي علي عجينه الطعميه 
  6. بعدها وزعي العجينه في أكياس واحفظيها بالفريزر 

طريقه تحمير الطعميه 

  • يجب أن يكون الزيت ساخن جدا 
  • اخرجي العجينه من الفريزر واتركيها حتي تسيح 
  • يمكنك وضع سمسم عليها أيضا فهو يزيد من فوائدها 
  • تحمر في الزيت حتي تاخذ لون ذهبي 

نصائح لنجاح الطعميه 

  1. لا تبالغي بكميه الخضره اكتفي فقط بنصف حزمه من كل نوع حتي لا يسود لونها في التحمير
  2. نصف رغيف العيش يجعل الطعميه متماسكه أثناء القلي فلا تنسي وضعه أثناء التحضير
  3. يمكن وضع نصف معلقه بيكينج بودر مع العجينه لتصبح أكثر هشاشه
  4. يمكنك أيضا وضع حمص مع الفول عن طريق نقعه قبل 24ووضع ربع كيلو حمص مع ربع كيلو فول مدشوش 


متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال