الفاصوليا الخضراء هي كنز من الالياف الطبيعيه تساعد علي امداد الجسم بالفيتامينات خاصه فيتامين (K. C) كما انها تساعد في الحفاظ علي صحه القلب والقولون بفضل الالياف القابله للذوبان وتساعد في مقاومه مرض السرطان وتزيد من الخصوبه وتقوي الحمل لدي النساء وطبق اليوم الفاصوليا الخضراء له العديد من الوصفات يمكن تقديمها مع اللحوم او الدجاج او كبطبق صحي بالزيت والثوم لها فوائد عديده وطعم رائع يمكنك تقديمها كبطبق نباتي او كطبق رئيسي تابعي المكونات والخطواط
مكونات طبق الفاصوليا الخضراء
- نصف كيلو فاصوليا خضراء طازجه
- ربع كيلو طماطم
- حبه بصله
- 3فصوص ثوم
- زيت زيتون (اختياري )
- شوربه
- ملح .فلفل اسود
طريقه عمل الفاصوليا الخضراء
- قطعي الفاصوليا كل عود الي 4 قطع او 3علي حسب طول العود
- اغسلي الفاصوليا بعد تقطيعها واتركيها في مصفه
- علي النار ضعي في وعاء بصله مفرومه والثوم مع الزيت
- شوحي البصل والثوم فقط يذبل
- ضعي الفاصوليا عليهم مع التوابل
- قلبي الفاصوليا مع البصل والثوم ( تشويح)
- وطي النار وقلبي من ان لاخر لمده 10 دقائق
- بعد ان تتخلص من كل السوائل ضعي عليها الطماطم بعد ضربها في الخلاط
- زيدي الشوربه ( المرقه) الي الفاصوليا واتركيها لمده 15 دقيقيه حتي تنضج
خطوه اختاريه
يمكنك عمل طشه( تقليه ثوم) للفاصوليا مثل طشه الملوخيه عن طريق :
في طاسه ضعي سمن وثوم وكسبره ناشفه وحمري الثوم تحمير خفيف
ضعي التقليه علي وش الفاصوليا ..
التسميات
اكلات سريعه
