طريقه عمل الجلاش الحلو

 الجلاش الحلو له كثير من الوصفات اللذيذه فهو اقتصادي ويمكنك عمله ساده او محشي مكسرات او كريمه او كنافه

جلاش حلو

الجلاش الساده 

مكونات الجلاش الحلو الساده 

  1. لفه جلاش 
  2. سمن 
  3. شربات 

مكونات الشربات 

  1. كوب سكر 
  2. كوب ونصف ماء 
  3. نقطين عصير ليمون 

طريقه عمل الشربات 

  • في وعاء ضعي كوب السكر ثم الماء 
  • اتركي السكر والماء حتي يغلي 
  • ثم ضيفي عصير الليون 
  • اتركي الشربات يغلي لمد 8 دقائق 

طريقه عمل الجلاش الساده 

  • احضري لفه الجلاش ويجب ان تكون بدرجه حراره الغرفه 
  • احضري صنيه مستطيله وادهنيها سمن 
  • ضعي ورقه جلاش ثم ضعي عليها مسحه سمن 
  • ثم ضعي ورقه اخري ثم مسحه سمن 
  • وهكذا الي ان تنتهي من لفه الجلاش 
  • قطعي الجلاش علي شكل مربعات وادخليه فرن حامي لمده 15 دقيقه 
  • فور خروج الجلاش من الفرن اسقيه بالشربات 
  • قدمي الجلاش في اطباق التقديم 

جلاش حلو بالمكسرات 

يمكنك اعداد جلاش حلو بالمكسرات اقتصاديه تتكون من سوداني و زبيب و جوز هند ومعلقه سكر 

او حشويه اخري عاليه التكلفه تتكون من فسدق وعين جمل ولوز ومعلقه سكر 

اختاري الافضل لديكي واضربيه بالكبه حتي تحصلي علي مكسرات خشنه 

مكونات الجلاش بالمكسرات 

  1. لفه جلاش 
  2. سمن 
  3. كوب مكسرات 
  4. شربات

طريقه عمل جلاش بالمكسرات 

  • احضري لفه الجلاش وافرديها برفق حتي لا تتمزق 
  • في صنيه يفضل مستطيله ادهنيها بالسمن 
  • اقسمي لفه الجلاش الي نصفين متساوين 
  • ضعي ورقه جلاش بالصنيه ثم امسحيها بالسمن ثم ورقه اخري ومسحه سمن وهكذا الي تصلي الي نصف الجلاش 
  • ضعي المكسرات في نصف الجلاش وابقي منهم القليل لتزين الجلاش بعد خروجه من الفرن
  • اكملي نصف الجلاش الاخر فوق المكسرات علي نفس الطريقه 
  • ورقه جلاش ثم مسحه سمن 
  • بعد الانتهاء من رص ورق الجلاش بالصنيه قطعي الجلاش قبل دخوله الفرن 
  • ادخلي الجلاش فرن حامي لمده 15 دقيقه الي ان يحمر وجه 
  • بعد خروج الجلاش اسقيه بالشربات 
  • قدمي الجلاش في الاطباق بعد ان يبرد 

جلاش حلو بالكنافه 

عند اعدادك جلاش حلو بالكنافه فسوف تقطعيه اصابع بالطول 
اليكي الطريقه 

مكونات جلاش حلو بالكنافه 

  1. لفه جلاش
  2. ربع كيلو كنافه مفرومه 
  3. سمن 
  4. معلقه سكر خشن 
  5. شربات 

طريقه عمل جلاش حلو بالكنافه 

  • في طاسه سخني معلقه سمن وحمري بها الكنافه المفرومه ناعم ثم ضيفي اليها معلقه السكر 
  • احضري لفه الجلاش وافرديا علي سطح مستوي ثم قطعيها يالسكينه الي 5 اعمده بالطول 
  • ابدئي باول عامود ادهني ورقتين جلاش سمن وضيفي اليه معلقه صغيره من الكنافه المحمره 
  • لفي الورقتين رول وضعيها في صنيه مدهونه سمن 
  • ثم خذي ورقتين من العامود ادهيهم سمن واحشيهم معلقه صغيره كنافه محمره ورصيه بالصنيه 
  • وهكذا الي ان تنتهي من كل الاعمده 
  • رشي علي وجه صنيه الجلاش الاصابع معلقه سمن وادخليه فرن حامي لمده 15 دقيقه 
  • عند خروج الجلاش من الفرن اسقي بالشربات 
  • قدمي اصابع الجلاش في جلاش في اطباق التقديم 

*احرصي علي تقطيع اعمده الجلاش بطريقه متساويه بسكينه مشرشره 

*يمكنك حشو اصابع الجلاش مكسرات بنفس طريقه حشو الكنافه 

جلاش حلو بالكريمه 

في هذه الوصفه يمكنك استخدام الكاسترد او القشطه الكدابه كمان في السطور القادمه 

*لحشو الكاستر استخدمي معلقتين من بودره الكاستر وكوبين من اللبن وضعيهم علي النار مع التقليب المستمر حتي تحصلي علي قوام تقيل 

* لحشو القشطه الكدابه استخدمي معلقتين من النشا وكوبين من اللبن ذوبي النشا في اللبن البارد ثم ارفعيهم علي النار مع التقليب حتي تحصلي علي قوام تقيل الي خفيف 

*لا تضعي سكر في اي من الحشوات السابقه 

مكونات الجلاش الحلو بالكريمه 

  1. لفه جلاش 
  2. حشوه الكريمه المفضله لديكي
  3. سمن 
  4. شربات 

طريقه عمل الجلاش بالكريمه 

  • جهزي صنيه يفضل مستطيله وادهنيها بالسمن 
  • احضري لفه الجلاش واقسميها الي نصفين متساويين 
  • ضعي ورقه جلاش في الصنيه وادهنيها بالسمن ثم ورقه اخري وادهنيها بالسمن 
  • وهكذا الي تصلي الي نصف الورق ثم ضعي الكريمه وفوقها نصف الجلاش الاخر 
  • تضعيه ورقه جلاش ومسحه سمن الي انت تنتهي من كل ورق الجلاش
  • قطعي الجلاش قبل دخوله الفرن 
  • ادخليه فرن حامي علي درجه حراه عاليه لمده 15 دقيقه 
  • اسقي الجلاش شربات فور خروجه من الفرن 
  • يمكنك رش الوجه ببعض من المكسرات 

متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال