الجلاش الحلو له كثير من الوصفات اللذيذه فهو اقتصادي ويمكنك عمله ساده او محشي مكسرات او كريمه او كنافه
جلاش حلو |
الجلاش الساده
مكونات الجلاش الحلو الساده
- لفه جلاش
- سمن
- شربات
مكونات الشربات
- كوب سكر
- كوب ونصف ماء
- نقطين عصير ليمون
طريقه عمل الشربات
- في وعاء ضعي كوب السكر ثم الماء
- اتركي السكر والماء حتي يغلي
- ثم ضيفي عصير الليون
- اتركي الشربات يغلي لمد 8 دقائق
طريقه عمل الجلاش الساده
- احضري لفه الجلاش ويجب ان تكون بدرجه حراره الغرفه
- احضري صنيه مستطيله وادهنيها سمن
- ضعي ورقه جلاش ثم ضعي عليها مسحه سمن
- ثم ضعي ورقه اخري ثم مسحه سمن
- وهكذا الي ان تنتهي من لفه الجلاش
- قطعي الجلاش علي شكل مربعات وادخليه فرن حامي لمده 15 دقيقه
- فور خروج الجلاش من الفرن اسقيه بالشربات
- قدمي الجلاش في اطباق التقديم
جلاش حلو بالمكسرات
يمكنك اعداد جلاش حلو بالمكسرات اقتصاديه تتكون من سوداني و زبيب و جوز هند ومعلقه سكر
او حشويه اخري عاليه التكلفه تتكون من فسدق وعين جمل ولوز ومعلقه سكر
اختاري الافضل لديكي واضربيه بالكبه حتي تحصلي علي مكسرات خشنه
مكونات الجلاش بالمكسرات
- لفه جلاش
- سمن
- كوب مكسرات
- شربات
طريقه عمل جلاش بالمكسرات
- احضري لفه الجلاش وافرديها برفق حتي لا تتمزق
- في صنيه يفضل مستطيله ادهنيها بالسمن
- اقسمي لفه الجلاش الي نصفين متساوين
- ضعي ورقه جلاش بالصنيه ثم امسحيها بالسمن ثم ورقه اخري ومسحه سمن وهكذا الي تصلي الي نصف الجلاش
- ضعي المكسرات في نصف الجلاش وابقي منهم القليل لتزين الجلاش بعد خروجه من الفرن
- اكملي نصف الجلاش الاخر فوق المكسرات علي نفس الطريقه
- ورقه جلاش ثم مسحه سمن
- بعد الانتهاء من رص ورق الجلاش بالصنيه قطعي الجلاش قبل دخوله الفرن
- ادخلي الجلاش فرن حامي لمده 15 دقيقه الي ان يحمر وجه
- بعد خروج الجلاش اسقيه بالشربات
- قدمي الجلاش في الاطباق بعد ان يبرد
جلاش حلو بالكنافه
عند اعدادك جلاش حلو بالكنافه فسوف تقطعيه اصابع بالطول
اليكي الطريقه
مكونات جلاش حلو بالكنافه
- لفه جلاش
- ربع كيلو كنافه مفرومه
- سمن
- معلقه سكر خشن
- شربات
طريقه عمل جلاش حلو بالكنافه
- في طاسه سخني معلقه سمن وحمري بها الكنافه المفرومه ناعم ثم ضيفي اليها معلقه السكر
- احضري لفه الجلاش وافرديا علي سطح مستوي ثم قطعيها يالسكينه الي 5 اعمده بالطول
- ابدئي باول عامود ادهني ورقتين جلاش سمن وضيفي اليه معلقه صغيره من الكنافه المحمره
- لفي الورقتين رول وضعيها في صنيه مدهونه سمن
- ثم خذي ورقتين من العامود ادهيهم سمن واحشيهم معلقه صغيره كنافه محمره ورصيه بالصنيه
- وهكذا الي ان تنتهي من كل الاعمده
- رشي علي وجه صنيه الجلاش الاصابع معلقه سمن وادخليه فرن حامي لمده 15 دقيقه
- عند خروج الجلاش من الفرن اسقي بالشربات
- قدمي اصابع الجلاش في جلاش في اطباق التقديم
*احرصي علي تقطيع اعمده الجلاش بطريقه متساويه بسكينه مشرشره
*يمكنك حشو اصابع الجلاش مكسرات بنفس طريقه حشو الكنافه
جلاش حلو بالكريمه
في هذه الوصفه يمكنك استخدام الكاسترد او القشطه الكدابه كمان في السطور القادمه
*لحشو الكاستر استخدمي معلقتين من بودره الكاستر وكوبين من اللبن وضعيهم علي النار مع التقليب المستمر حتي تحصلي علي قوام تقيل
* لحشو القشطه الكدابه استخدمي معلقتين من النشا وكوبين من اللبن ذوبي النشا في اللبن البارد ثم ارفعيهم علي النار مع التقليب حتي تحصلي علي قوام تقيل الي خفيف
*لا تضعي سكر في اي من الحشوات السابقه
مكونات الجلاش الحلو بالكريمه
- لفه جلاش
- حشوه الكريمه المفضله لديكي
- سمن
- شربات
طريقه عمل الجلاش بالكريمه
- جهزي صنيه يفضل مستطيله وادهنيها بالسمن
- احضري لفه الجلاش واقسميها الي نصفين متساويين
- ضعي ورقه جلاش في الصنيه وادهنيها بالسمن ثم ورقه اخري وادهنيها بالسمن
- وهكذا الي تصلي الي نصف الورق ثم ضعي الكريمه وفوقها نصف الجلاش الاخر
- تضعيه ورقه جلاش ومسحه سمن الي انت تنتهي من كل ورق الجلاش
- قطعي الجلاش قبل دخوله الفرن
- ادخليه فرن حامي علي درجه حراه عاليه لمده 15 دقيقه
- اسقي الجلاش شربات فور خروجه من الفرن
- يمكنك رش الوجه ببعض من المكسرات
التسميات
حلويات شرقيه