طريقه عمل رموش الست

 من اشهر الحلويات الشرقيه في شهر رمضان تتكون من دقيق ابيض ودقيق سميد وتسقي شربات خفيف 

رموش الست

رموش الست 

مكونات رموش الست 

  1. عدد 2 كوب دقيق ابيض 
  2. نصف كوب دقيق سميد 
  3. نصف كوب جوز هند 
  4. كوب سكر 
  5. كوب زبده 
  6. عدد 3 بيضات 
  7. فانيليا 
  8. رشه ملح 
  9. نصف معلقه صغيره بيكينج بودر 
  10. مكسرات للتزين حسب رغبتك 
  11. شربات 

طريقه عمل رموش الست 

  1. في بوله اخلطي السكر مع الزبده جيدا حتي يتجانسو ثم ضيفي اليهم البيض والفانيليا وقلبيهم جيدا بمضرب يدوي 
  2. في بوله اخري انخلي الدقيق وضيفي اليه  رشه الملح و دقيق السميد وجوز الهند والبيكينج بودر 
  3. ضيفي الي الدقيق مكونات السكر والزبده والبيض تدريجيا مع التقليب المستمر بالمضرب اليدوي حتي تحصلي علي عجينه طريه متماسكه 
  4. اتركي عجين رموش الست لمد 10 دقائق مغطي 
  5. ثم ابدئي في تشكيله عن طريق اخذ قطعه عجينه صغيره في يدك وقومي بتكويرها ثم اضعطي عليها باصابعك( السبابه) 
  6. رصي بعده رموش الست في صنيه خبز ثم اضغطي علي كل واحده بشوكه حتي تاخذ شكل التضليع 
  7. ادخلي صنيه الرموش فرن حامي علي درجه 180 درجه لمده 10 دقائق 
  8. اسقي رموش الست الشربات فور خروجها من الفرن وزينيها بالمكسرات المفضله لديكي 

*طريقه عمل الشربات 

في وعاء ضعي كوب ماء مع كوب سكر ونقطتين ليمون 
علي نار عاليه لمده 5 دقائق ثم وطي النار لمده 5 دقائق اخري 


متنوعه

منوعات وتسليه وصفات اكلات شهيه اخبار خفيفه قصص قصيره مسليه

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال