من اشهر الحلويات الشرقيه في شهر رمضان تتكون من دقيق ابيض ودقيق سميد وتسقي شربات خفيف
رموش الست |
رموش الست
مكونات رموش الست
- عدد 2 كوب دقيق ابيض
- نصف كوب دقيق سميد
- نصف كوب جوز هند
- كوب سكر
- كوب زبده
- عدد 3 بيضات
- فانيليا
- رشه ملح
- نصف معلقه صغيره بيكينج بودر
- مكسرات للتزين حسب رغبتك
- شربات
طريقه عمل رموش الست
- في بوله اخلطي السكر مع الزبده جيدا حتي يتجانسو ثم ضيفي اليهم البيض والفانيليا وقلبيهم جيدا بمضرب يدوي
- في بوله اخري انخلي الدقيق وضيفي اليه رشه الملح و دقيق السميد وجوز الهند والبيكينج بودر
- ضيفي الي الدقيق مكونات السكر والزبده والبيض تدريجيا مع التقليب المستمر بالمضرب اليدوي حتي تحصلي علي عجينه طريه متماسكه
- اتركي عجين رموش الست لمد 10 دقائق مغطي
- ثم ابدئي في تشكيله عن طريق اخذ قطعه عجينه صغيره في يدك وقومي بتكويرها ثم اضعطي عليها باصابعك( السبابه)
- رصي بعده رموش الست في صنيه خبز ثم اضغطي علي كل واحده بشوكه حتي تاخذ شكل التضليع
- ادخلي صنيه الرموش فرن حامي علي درجه 180 درجه لمده 10 دقائق
- اسقي رموش الست الشربات فور خروجها من الفرن وزينيها بالمكسرات المفضله لديكي
*طريقه عمل الشربات
في وعاء ضعي كوب ماء مع كوب سكر ونقطتين ليمون
علي نار عاليه لمده 5 دقائق ثم وطي النار لمده 5 دقائق اخري
التسميات
حلويات شرقيه