أنت قلت:
قال ChatGPT:
أكيد! دي طريقة سهلة لعمل القلقاس المصري بالخضرة (وهي الطريقة التقليدية المشهورة):
المكونات:
1 كيلو قلقاس مقشر ومقطع مكعبات
1 حزمة سلق مفروم
1 حزمة كزبرة خضراء مفرومة
5 فصوص ثوم مفروم
ملعقة كبيرة سمن أو زيت
مرقة (لحم أو دجاج، أو حتى مكعب مرقة)
ملح وفلفل أسود
الطريقة:
تحضير الخضرة (الطشة):
في طاسة، حطي معلقة سمنة أو زيت، وقلبي الثوم المفروم لحد ما يصفر.
ضيفي السلق والكزبرة وقلبيهم مع بعض لحد ما يدبلوا ويتغير لونهم ويبقوا غامقين شوية.
سيبيهم على جنب.
سلق القلقاس:
في حلة، سخني المرقة (ممكن تكون مرقة لحم أو دجاج أو حتى مياه بمكعب مرقة).
لما تغلي، ضيفي مكعبات القلقاس وسيبيه على نار متوسطة لحد ما يستوي (بياخد حوالي 20-30 دقيقة).
إضافة الخضرة:
بعد ما القلقاس يستوي، ضيفي الخضرة اللي عملتيها للطشة، وقلبي كويس.
سيبيها تغلي مع بعض 5-10 دقايق علشان الطعم يندمج.
التقديم:
بيتاكل جنب رز أبيض، وبيبقى تحفة!
لو حابب تعمله بنكهة مختلفة أو تضيف لحم/شوربة خاصة، ممكن أقولك كمان على طريقة القلقاس باللحمة. تحب؟